Enda en etappeseirer for Tinkoff-Saxo

Sharing is caring!

Plan B for Tinkoff-Saxo har slått til for fullt. I dag tok det russiske laget nok en etappeseier i Tour de France med Michel Rogers – og Majka i den prikkede klatretrøya.

rogers

Australieren Roers vant 16. etappe, rittets lengste som ble kjørt over 237,5 kilometer fra Carcassonne til Bagnères-de-Luchon i Pyreneene. Og samtidig kjørte polakken Rafal Majka seg altså i klatretrøya.

Michael Rogers kjørte solo fra en utbrytergruppe på den avsluttende utforkjøringen etter en hard dag.

I mål hadde han en ledelse på ni sekunder til franskmannen Thomas Voeckler (Europcar) og hviterusseren Vasil Kiryienka (Sky).

Italieneren Vincenzo Nibali (Astana) beholdt sammenlagtledelsen på 4.37 minutter til spanjolen Alejandro Valverde (Movistar). Begge var 8.32 minutter etter etappevinneren.

Franskmannen Thibaut Pinot (FDJ) er ny nummer tre med et minus på 5.06 minutter i forhold til Nibali etter at han kom i mål sammen med de to ledende i sammendraget.

Pinot fikk distansert landsmannen Romain Bardet (ag2r) som falt fra tredje til femteplassen sammenlagt.

16. etappe ble kjørt med fem kategoriserte stigninger, den siste utenfor kategori opp til Port de Bales. Deretter var det en utforkjøring mot mål.

Etappen ble preget av adskillige brudd som på et tidspunkt ble til et meget stabilt brudd med hele 21 ryttere.

Over 12 minutter foran

Den mest prominente rytteren i bruddet var Michal Kwiatkowski. Polakken fra Omega Pharma-Quick-Step lå før etappen som nummer 16 med et minus på nesten 20 minutter i forhold til Vincenzo Nibali.

Utbruddet hadde på et tidspunkt en ledelse på mer enn 12.30 minutter, og dermed var Michal Kwiatkowski oppe på sjuendeplassen i det virtuelle sammendraget.

Etter etappen ligger han som nummer ni.

Bruddet ble sprengt på stigningen opp til Port de Bales hvor blant andre Michael Rogers og Thomas Voeckler kjørte fra de øvrige utbryterne.

I gruppen med favorittene ble adskillige toppnavn satt av stigningen.

Fuglesang satt av

Thibaut Pinot kjørte aggressivt med Vincenzo Nibali på hjul, mens andre ryttere som Romain Bardet, amerikaneren Tejay van Garderen (BMC) og nederlenderen Bauke Mollema (Belkin) måtte slippe.

Danske Jakob Fuglsang (Astana) ble også satt av på stigningen og tapte rundt 12 minutter i forhold til sin ledende lagkamerat.

Facebook kommentarer