Cavendish rammet av depresjon

Sharing is caring!

Briten Mark Cavendish fikk konstatert diagnosen depresjon i august 2018, opplyser han i et intervju med The Times.

cavendish qatar 16 1

Det er ikke mye man har sett til Mark Cavendish de siste par årene.

Spurtkongen også måtte kjempe med andre end sine konkurrenter på asfalten.

– Det er ikke kun min fysiske form som har vært dårlig de siste årene. Jeg har kjempet hardt med depresjon som jeg fikk konstatert i august 2018, sier briten til The Times.

– Jeg har ikke tatt medisiner, men jeg har fått annen hjelp, og jeg har kommet meg på «andre siden» så mye som det er mulig, sier han.

Mark Cavendish er notert for imponerende 30 etappeseiere i Tour de France og mangler dermed kun fire for å tangere den belgiske legenden Eddy Merckx’ rekord.

General manager på Bahrain McLaren-laget, som Cavendish kjører for, Rod Ellingworth, mener at det ikke er umulig at det kan skje i år, såfremt Tour de France rent faktisk ender med å bli kjørt.

– Formen hans er ikke som i 2016 (hvor Cavendish vant fire Tour-etapper), men han er på vei. Hvis formen hans da var ti av ti, så er han kanskje en sjuer nå. Da han kom til oss var han kanskje på to, sier Ellingworth.

Mark Cavendish har i alt 146 seiere på cv’n

 

Relaterte artikler:

Dag Erik Pedersen mistet sønnen

 


Trenger du noen å snakke med?

Noen som har tid til lytte eller gi deg råd og informasjon? Vi har laget en liste over hjelpetelefoner og nettsider.

Mental Helses hjelpetelefon: 116 123

Hjelpetelefonen er et døgnåpent telefontilbud. Hjelpetelefonen har også skrivetjenesten sidetmedord.no og chat som er åpen fra kl. 08.00 – 23.00.

www.hjelpetelefonen.no

Foreldresupport: 116 123 (tast 2)

Foreldresupport er en døgnåpen telefon- og chattetjeneste for omsorgspersoner som trenger hjelp, veiledning eller har behov for å lufte tankene sine med noen. Det er veiledere fra Mental Helses hjelpetelefon som svarer på henvendelsene.

www.foreldresupport.no  

Kirkens SOS: 22 40 00 40

En døgnåpen krisetjeneste også på helligdager. Kirkens SOS tilbyr en anonym og uforpliktende samtale på krisetelefonen eller kontakt via chat på nettsidene:

www.kirkens-sos.no


 

 

Facebook kommentarer