Riis legger ned Virtu

Sharing is caring!

 Bjarne Riis sin store satsning gjennom Virtu Cycling legges ned.

seier christensenLarrs Seier Christensen med sin sjamernede kone. (Foto: facebook).

Det bekrefter medeier, millionæren Lars Seier Christensen på Facebook.

Kun engasjementet i sykkellaget NTT føres videre.

– Da virksomheten gjennom lengre tid ikke har levert tilfredsstillende resultater, mener vi at det ikke gir mening for hverken medarbeider eller eiere å kjempe videre mot de forverrede omstendighetene. Det er bedre at alle kommer videre, skriver Christensen

Virtu Cycling eier også rundt en tredjedel av World Tour-laget NTT der Bjarne Riis er øverste sportslige ansvarlige.

Kun aktivitetene på NTT drives videre.

Der var ellers visjoner i rikelige mengder da Riis i 2016 lanserte prosjektet sammen med den tidligere Saxo Bank-eier Lars Seier Christensen.

Et dansk herrelag på kontinentalnivå, som senere skulle ha en overbygning med et World Tour-lag, samt et damelag i World Touren. Det var den sportslige delen av det.

Utover det skulle virksomheten tjene penger til driften av lagene gjennom aktiviteter som sykkelreiser, nettverk og mer. Senere kom også eier av fotballaget Brøndby, Jan Bech Andersen, inn på eiersiden.

Men begge sykkellagene ble nedlagt ved utgangen av 2019, mens Riis og co. kjøpte seg inn i NNT. Og nå får resten av Virtu-selskapet altså dødsstøtet.

– Virtu Cycling har derfor med øyeblikkelig virkning igangsatt en nedleggelse og avvikling av konsernets samlede aktiviteter. Dags dato er flesteparten av de 21 medarbeiderne oppsagt, skriver Lars Seier Christensen.

Facebook kommentarer