Colombianer seiret på hard fjelletappe

Sharing is caring!

arlinson Pantano tok innersvingen på Rafal Majka på oppløpet på den 15. etappen av Tour de France søndag.

De to duellantene var en del av et opprinnelig 30-mannsbrudd som ble tynnet ut etter hvert som rytterne tok fatt på stigningene i Alpene.

– Jeg er utrolig lykkelig. Jeg vil takke lagkameratene mine som har jobbet hardt for dette, min kone og familie, og Mathias Frank som trakk seg i går. Jeg vil dedisere denne seieren til han, sa Pantano i seiersintervjuet vist på TV 2.

Tom Dumoulin og Vincenzo Nibali ble for hete og slo til allerede før mektige Grand Colombier. Det straffet seg, for bak kom Rafal Majka og Ilnur Zakarin, som også fikk besøk av Jarlinson Pantano og Julian Alaphilippe.

Majka rykket

Da de tok fatt på den siste stigningen var det bare Majka og Pantano igjen.

26-åringen fikk en luke med fire kilometer igjen til toppen, men etter å ha hatt et nestenuhell i veikanten på vei ned, kom colombianske Pantano tilbake.

På oppløpet var IAM-rytteren overlegen. Sondre Holst Engers lagkamerat tok dermed sin første etappeseier i Tour de France. Det var også Colombias første etappeseier siden landsmann Nairo Quintana var først over målstreken i 2013.

– Det er en utrolig dag. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg kom hit med et lite håp om dette, men jeg hadde aldri trodd at det kom til å skje. Jeg er ufattelig glad, smilte Pantano.

Bak i favorittgruppa satte Astana opp tempoet opp Grand Colombier. Med to mil igjen til mål reiste både Fabio Aru og Alejandro Valverde seg fra sykkelsetet.

Sky-laget måtte kjøre inn, og det ble ikke lettere for Chris Froome da både Geraint Thomas og Mikel Nieve ble utsatt for uhell på de siste kilometerne.

Men briten holdt stand, og beholder den gule trøya.

– Jeg forventet flere angrep for å være ærlig. Særlig fra Movistar. Jeg trodde at Quintana eller Valverde skulle gå mer, men alt i alt var det en god dag for oss. Lagkameratene mine gjorde en kjempegod jobb, oppsummerte Froome.

Den 15. etappen var relativt kort med sine 160 kilometer, men det var ikke mange meter med flat vei. Etappen inneholdt seks kategoriserte stigninger og én ukategorisert.

Den tøffeste testen ventet imidlertid mot slutten, da Grand Colombier skulle bestiges på 1500 meters høyde. Der var Majka først over, og sikret seg dermed klatretrøya med god margin ned til Thomas De Gendt.

Facebook kommentarer