Sagen slo Kristoff med centimeter

Sharing is caring!

Peter Sagan vant en supertett spurt foran Aleksandar Kristoff og tok sin tredje etappeseier i årets Tour de France.

tdf 16 16 spurt

Slovaken var sterkest da 16. etappe av Tour de France ble avgjort i en massespurt.

Det var helt tett på de siste meterne i Bern der Sagan på de siste centimeterne kjørte forbi Alexander Kristoff (Katusha).

Sagan fikk timet spurten helt perfekt da han skruede opp tempoet og på den siste meteren presset sykkelen frem så han slo Kristoff med få centimeter.

Faktisk var avgjørelsen så tett at Kristoff (Katusha) hadde begynt å gi seiersintervju da han ble omringet av journalister etter målstreken.

Men det ble andreplass, med Sondre Holst Enger på en imponerende tredjeplass.

Seieren i Bern var Peter Sagans tredje i årets Tour. Dermed er slovaken oppe på sju i karrieren.

Martin og Alaphilippe tidlig avsted

Veldig tidlig på etappen så tempofenomenet Tony Martin sitt snitt til å stikke av fra feltet. Han fikk følge av lagkameraten Alaphilippe, og sammen kjørte de seg raskt til et forsprang til feltet på mer enn fem minutter. I mellom etableres et mindre brudd som forsøkte å hente Alaphilippe og Tony Martin.

Med litt under 100 kilometer tilbake av etappen tok feltet stille og rolig arbeidshandskene på. Utbryterne ble litt etter litt kjørt inn, men ellers skjedde det ikke noe særlig over de neste mange kilometerne.

22 kilometer fra mål gikk det ikke lenger. Først Alaphilippe, og siden ble Tony Martin hentet av feltet.

Avslutningen

Den tidligere verdensmesteren Rui Costa forsøkte å slippe vekk fra feltet, og i litt over 10 kilometer lå han og hadde mellom 18 og 10 sekunder ned til feltet. Men med fire kilometer tilbake ble han hentet.

På de avsluttende kilometerne var det flere små bakker, og de sprengte feltet. Det var klassikerspesialistene som satt tilbake da et sterkt redusert felt kom til den siste kilometeren.

I spurten var Peter Sagan få millimeter foran Aleksandar Kristoff og vant 16. etappe av Tour de France.

tdf 16 16 supportere

Norske supportere

Facebook kommentarer