Colombiansk komet tok ny etappeseier i Vueltaen

Sharing is caring!

Esteban Chaves (Orica-Greenedge) er i full gang med å markere seg som den helt store stjernen i den første uka av etapperittet Vuelta a España.

chaves vuelta15 6

Colombianeren vant torsdag sin andre etappeseier da han var raskest i mål på 6. etappe, som endte på toppen av en kort, men meget bratt stigning.

Chaves viste seg igjen som feltets mest eksplosive rytter på de korte stigninger da han sa farvel til konkurrentene to kilometer fra målstreken.

Sammenlagtleder Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) forsøkte straks å tette luka, men kunne slett ikke følge Orica-rytterens tempo. Dermed kunne Chaves sette enda en triumf på CVn.

Dan Martin (Cannondale-Garmin) og Tom Dumoulin kom i mål som nummer to og tre – fem sekunder etter vinneren, og for Dumoulin betyr tidstapet at han må gi fra seg den røde ledertrøya til Chaves.

Feltets favoritter og mest prominente navn, Chris Froome (Sky), Nairo Quintana (Movistar) og Alejandro Valverde (Movistar) kom inn ytterligere seks sekunder etter den colombianske triumfatoren.

Seieren markerer samtidig enda en triumf for Orica-Greenedge. Det australske laget hadde et mislykket og uhellsrammet Tour de France, men har tatt revansje med å vinne tre av de første seks etappene i Vueltaen.

Facebook kommentarer