Store navn utgikk på 8. etappe av Vueltaen

Sharing is caring!

Jasper Stuyven vant 8. etappe på en dag hvor både Tejay van Garderen og Dan Martin måtte forlate rittet.

På forhånd så det ut som en relativt rolig 8. etappe, men Vuelta a España tok en høydramatisk utvikling lørdag ettermiddag det en stor velt kostet den videre deltakelsen for en rekke ryttere.

Blant de utgåtte er flere toppnavn som Dan Martin (Cannondale-Garmin), som var nummer tre sammenlagt, Tejay van Garderen (BMC) og Nacer Bouhanni (Cofidis).

Også ledende Esteban Chaves (Orica-Greenedge) ble rotet inn i velten, men colombianeren kom seg raskt på sykkelen igjen.

Velt skygget over seieren

Dramatikken fikk belgieren Jasper Stuyvens triumf til å stå noe i skyggen.

Trek-rytteren vant da en større gruppe kom samlet til målstreken i Murcia, og Stuyven var raskest i den avsluttende spurten der han henviste Pello Bilbao (Caja Rural-Seguros) og Kevin Reza (FDJ) til de neste plassene.

På papiret så 8. etappe ikke videre opphissende ut. De 183 kilometerne startet med en lang utforkjøring før rytterne på de siste 50 kilometerne skulle over to kategori-3-stigninger.

Sagan påkjørt

Men smale veier og vanskelige utforkjøringer skapte postyr, og mot avslutningen måtte også Tinkoff-Saxo-stjernen Peter Sagan en tur i asfalten, da han ble påkjørt bakfra av en motorsykkel.

Tv-billedene viste ikke selve velten. Til gjengjeld kunne man se en rasende Sagan som gikk amokk på både en legebil og en motorsykkel som kunne være den som sendte ham i asfalten.

Det kostet slovakens mulighet for å blande seg i kampen om etappeseieren.

I sammendraget leder Esteban Chaves fortsatt med 10 sekunder foran Tom Dumoulin (Giant-Alpecin).

Etter Dan Martins avskjed har hans irske landsmann Nicolas Roche (Sky) rykket opp på tredjeplassen, 36 sekunder etter Chaves.