Contador dropper pensjonsplaner

Sharing is caring!

I kjølevannet av seieren i Baskerlandet Rundt har Alberto Contador endret planene om å legge opp. Nå kan han kanskje sees under VM i Bergen neste år.

contador 020914

Alberto Contador har tidligere sagt at han ville legge sykkelkarrieren på hylla etter årets sesong.

Men etter lørdagens sammenlagtseier i Baskerlandet Rundt er Tinkoff-rytteren oppsatt på å ta minimum 2017-sesongen med.

33-årige Contador, som har vunnet Tour de France i 2007 og 2009, har nå vunnet Baskerlandet Rundt fire ganger i karrieren, som allikevel ikke er på hell.

– Etter å ha gått rundt i sirkler og diskutert det med min familie og folk rundt meg, så har jeg kommet til den konklusjonen at jeg nyter det jeg gjør.

– Og jeg har droppet idéen om å forlate sykkelsporten, sier Contador til den spanske avisa AS.

Uten varsel

Contador har utover Touren også vunnet Vuelta a España i 2008, 2012 og 2014 samt Giro d’Italia i 2008 og 2015.

– Jeg fortsetter med å gjøre det jeg elsker. Og den dagen jeg går av med pensjon vil komme uten varsel.

– Det høres sinnssykt ut, men siden jeg annonserte at jeg ville legge opp, har jeg mottatt ufattelig mange beskjeder om ikke å gå av med pensjon.

– Jeg hadde en meget hard vinter, og seieren i Baskerlandet Rundt gjør meg virkelig lykkelig, sier Contador, som nå er nummer to på verdensrankingen.

I 2010 vant Contador også Touren, men seieren ble senere tatt fra ham på grund av en positiv dopingprøve, som også betød to års karantene.

Det er uvisst hvor Contador kommer til å kjøre i 2017 ettersom Tinkoff-eier Oleg Tinkov har meldt at han slutter som hovedsponsor og lageier etter årets sesong.

Facebook kommentarer