SK Rye tildelt NM i Utfor

Sharing is caring!

Styret i Norges Cykleforbund(NCF) har tildelt Sportsklubben Rye norgesmesterskapet i Utfor 2016. Mesterskapet vil bli arrangert i Hafjell 20-21. august.

leivsson

– Dette gleder vi oss virkelig til og tar tildelingen som en tillitserklæring. Rye Utfor vil sammen med sentrale deler av arrangørstaben fra VM 2014 jobbe for å skape et suksessfullt arrangement, både sportslig og organisatorisk. Hafjell er en profesjonell arena og vi ser frem til et tett samarbeid med Knut Løkås og resten av gjengen i Hafjell Bikepark, sier rittleder Stine Haugom i SK Rye.

Normalt sett arrangeres NM i juli, men i dette tilfellet har NCF åpnet opp for at mesterskapet kan arrangeres senere på året.

– Vi er svært glade for å få på plass Rye som NM arrangør. Klubben har mye arrangementskompetanse og med bruk av Hafjell Bike Park er vi også garantert en løype på topp internasjonalt nivå. For å få på plass en arrangør måtte vi åpne opp for at mesterskapet kunne arrangeres utenfor den internasjonale mesterskapsdatoen satt av UCI. Det beste hadde vært å ha NM på internasjonal dato, men slik vi vurderer det er det flere fordeler enn ulemper med å flytte mesterskapsdatoen i år, sier arrangementsansvarlig Per Erik R. Mæhlum.

Hafjell Bike Park gleder seg også over at det igjen blir NM i Hafjell.

– Vi i Hafjell Bike Park gleder oss veldig til å få tilbake norgesmesterskapet i utfor, og skal sammen med SK Rye sørge for å legge alt til rette for et fantastisk mesterskap i den krevende VM-løypen her hos oss, sier Knut Løkås i Hafjell Bike Park.

Facebook kommentarer