Contador i ledertrøya etter dramatisk etappe

Sharing is caring!

Onsdagens 5. etappe i Giro d’Italia ble en dramatisk affære der 23-årige Jan Polanc fra Lampre var sterkest blant en liten gruppe utbrytere på toppen av det avsluttende fjellet.

Det ga ham etappeseieren foran Sylvain Chavanel (IAM), som på målstreken var nær med å bli innhentet av favoritterne Fabio Aru (Astana), Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Richie Porte (Sky).

Det betyr også at Alberto Contador overtar den rosa ledertrøya.

Etappen fra La Spezia til Abetone i det sykkelgale Toscana gikk over 152 kilometer og to kategoriserte stigninger, hvorav den siste var vel 17 kilometer opp til målet i Abetone.

Et utbrudd kom avsted etter cirka 16 kilometer, og det virket som at rytterne i feltet var slitne etter Astanas aggressive kjøring tirsdag.

I hvert fall lot feltet de fem lykkejegerne Axel Dumont (AG2R), Serghei Tvetcov (Androni), Silvan Dillier (BMC), Sylvain Chavanel (IAM) og Jan Polanc (Lampre) slippe vekk og utvide en ledelse, som på et tidspunkt var på mer enn 10 minutter.

Vet foten av den avsluttende stigningen var ledelsen barbert ned til cirka seks minutter og 30 sekunder.

Like før på stigningen datt Tvetcov av utbruddet da Chavanel økte tempoet for å holde et jaktende felt anført av Tinkoff-Saxo og Astana på avstand, og det førte til en masse små angrepsforsøk i utbruddet.

Med 10 kilometer til mål var forspranget nede på fire minutter, og Jan Polanc trådte vekk fra sine følgesvennene som ikke kunne hente den unge sloveneren.

I hovedfeltet åpnet Alberto Contador favorittballet med 4,5 kilometer igjen til mål, og straks kom Richie Porte og Fabio Aru med.

De tre fikk reisefølge av Arus sin lagkamerat, Mikel Landa, som trakk favoritt-trioen opp til mål der de vant tid på de øvrige sammenlagtrytterne.

Polanc holdt til mål og vant etappen mens Fabio Aru vant favorittspurten over Alberto Contador og Richie Porte.

Det ga Aru litt bonussekunder, men det er allikevel Contador som torsdag vil være iført den roa ledertrøya når feltet ruller ut på 6. etappe.

Facebook kommentarer