Dagens etappe og ståa

Sharing is caring!

Det sidevindsdramaet som alle andre enn Nairo Quintana (Movistar Team) hadde håpet på uteble i dag. I stedet måtte vi finne underholdning i feltets brede enighet om å ta Tour de Frances første hviledag.

touren5 15

Etappen skulle allikevel avgjøres, og til slutt viste André Greipel at han for øyeblikket er hvassere enn de andre spurterne i årets Tour de France-felt.

Selv om både medier og lagene sels hadde utropt frykt for sidevinden, som dagens etappe kunne by på, så kom den til å spille en minimal rolle. Lagene ble indirekte eller kanskje direkte enige om at dagens etappe skulle tas med ro.

Det første signalet kom allerede da det sto klart at utbruddet kun besto av ukjente Pierre-Luc Perichon (Bretagne-Seche). Men selv da han ble hentet var det ikke den store viljen i feltet til å gjøre mer i dag.

Allikevel ble dagens etappe også et bevis på at man aldri kan ta det helt med ro i Tour de France. Med 25 kilometer til mål kollapset plutselig halvparten av feltet på de glatte veiene, og igjen var ikke Thibaut Pinot (FDJ) på den heldige side. Han endte allikevel ikke med å tape tid.

Mange har snakket om de fire favorittene Chris Froome (Team Sky), Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Nairo Quintana (Movistar Team) og Vincenzo Nibali (Astana). Den første uka har også gitt et bilde av at der er seks meget sterke lag i Touren.

Det ble best vist frem på dagens etappe hvor alle seks lagene lå side om side på hver deres rekke. Utover de fire ovenstående lagene, så er det også tale snakk om Etixx-Quick Step, som også har den gule ledertrøya med Tony Martin.

Også BMC.

Spesielt BMC har overrasket veldig positivt. De melder ofte meget ambisiøst på likefot med de største lagene, men ofte har de også skuffet ekstremt. I år har de brakt Tejay Van Garderen i en formidabel posisjon, så det blir spennende å se om de holder nivået når de kommer frem til fjelltoppene.

Det er selvfølgelig for tidlig å vurdere, men med to etappeseiere virker André Greipel til å ha et gir mer enn konkurrentene. I dag måtte han klare oppgaven selv på den siste kilometerne, og det gjorde han jo med bravur.

Mark Cavendish ble stengt inne, så han må være ekstremt skuffet over sin egen prestasjon. Det er ikke hver dag at man har en verdensmester og den gule ledertrøya til å avlevere seg på målstreken.

Faktisk virker det som at briten mangler noe hastighet. Ikke bare i dagens massespurt, men også i poengspurtene var han besynderlig tregere enn sine konkurrenter. De kommende to etappene ender heller ikke med seier til Mark Cavendish. Der er avslutningene for harde.

Facebook kommentarer