Natt og dag for Etixx-Quick-Step

Sharing is caring!

Fra Abbeville til Le Havre kjørte feltet 190 rolige kilometer uten større dramatikk på 6. etappe av Tour de France. En kilometer fra mål gikk det galt.

martin skadet2 tdf15

I øyeblikket feltet passerte kilometersmerket falt Tony Martin selvforskyldt i asfalten. Med i fallet tok han blant andre Nibali og Quintana.

Mens tyskeren i den gule trøya okket seg, stakk lagkameraten på Etixx-Quick-Step, Zdenek Stybar avsted mot etappeseieren.

Raskt skaffet han seg ei luke som ble såpass stor til at ingen av de andre spurterne kunne fange ham.

Forrest kjørte tsjekkeren derfor jublende lykkelig over målstreken mens Tony Martin etterhvert måtte skubbes i mål av lagkameratene.

Forslått og med brukket kravebein krysset Tony Martin målstreken fem minutter senere.

Fordi tyskeren falt innenfor de siste tre kilometerne får han samme tid som resten av feltet. Derfor er han fortsatt innehaver av den gule ledertrøya, dersom tyskeren stiller til start i morgen.

martin skadet tdf15

Sportsdirektør Brian Holm tviler på at tyskeren er i stand til å fortsette Touren.

– Jeg går ut fra at han har brukket kragebeinet. Det er ikke for moro skyld når ryttere tar seg til skulderen på den måten, sa Brian Holm, sportsdirektør i Etixx-Quick-Step, etter torsdagens etappe.

Både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff var godt plassert i feltet mot slutten av etappen, men klarte ikke å holde følge med den tsjekkiske klassikerspesialisten.

– Ikke uventet ble det en kamp. Jeg hadde ikke særlig mye krefter igjen til å tette luken, sa Boasson Hagen til TV 2 og la til:

– Jeg var helt på grensen av hva jeg kunne klare. Det var tøft.

Facebook kommentarer