Daniel Hoelgaard spurtet til 10. plass

Sharing is caring!

Det norske landslaget var med på å kontrollere den første etappen i Tour of Norway, men i en hektisk spurt ble det ikke noe toppresultat.

 – Det var veldig hektisk på slutten. Folk kom opp på alle sider og skreik og knuffa. Det var litt startbein på første etappe, det var litt seigt underveis, men jeg hadde greie bein å spurte med på slutten, sa Daniel Hoelgaard etter etappen.

Landslagssjef Stig Kristiansen forteller at etappen ble slik han hadde sett for seg.

– Etappen ble som forventet med mye motvind. Et tidlig brudd ble etablert og holdt under kontroll med hjelp fra Tobias Foss. Vi holder oss langt fremme på nøkkelpunktene vi har sett for oss på forhånd, og legger på mer kjølrestyrke når vi nærmer oss mål. Det blir samlet spurt og noe kaotisk, hvor bestemann blir nummer 10. Laget gjør det vi forvente å gjøre. I en spurt i så høy fart er det vanskelig å kontrollere, sier Kristiansen.

Nye muligheter

I morgen venter rittets kongeetappe med den tøffe stigningen over Gaustaråen.

– I morgen blir det helt andre kvaliteter som skal til. Det blir spennende å se hva Odd Christian Eiking kan gjøre på en slik stigning, sier landslagssjefen.

Daniel Hoelgaard har stor tro på sin lagkamerat i FDJ.

– Nå har jeg troa på at Eiking vinner et par klatreetapper og at vi vinner rittet sammenlagt, sier Hoelgaard med et lurt smil.

Australsk seier og norsk klatretrøye

Det ble australsk seier til Steele Von Hoff i den hektiske spurten i Langesund. Både Sparebanken Sør og Coop-Østerhus var representert i dagens brudd, men disse ble hentet ca 5 km før mål. Håvard Blikra satt i dagens brudd og innehar klatretrøyen etter å ha tatt flest poeng på de innlagte bakkespurtene.

Facebook kommentarer