Dybwad og Forfang vant Norgescup

Sharing is caring!

Pressemelding: Det ble seier til (Menn senior),Vibeke Dybwad- CK Victoria (Kvinner Senior), Ingvild Gåskjenn – Horten OCK (Kvinner junior) og Ludvig Holstad – Lillehammer CK (Menn junior).

forfang nc1 16

NorgesCup ritt nr. 2 for sesongen har blitt gjennomført av Ottestad IL. Det var i fine omgivelser på Stange i Hedemark. Traséen som rytterne har kjempet seg gjennom, er en rundløype på 28 km, hvorav 11 km grusveier. Det var totalt 6 gruspartier, der lengste partiet var på hele 2,4 km. Kort oppsummert, et skikkelig klassikker ritt.

Tidlig brudd

I menn senior ble det etablert et brudd på 6 ryttere. Team Joker som hadde med tre i bruddet klarte og få alle sine tre ryttere til og stikke fra. Dette førte til at ved passering 112 km ledet trioen Philip Lindau, Ole Forfang og Truls Korsæth alle Team Joker med 1:53 ned til en gruppe på 4 mann, og hovedfeltet med 4:50.

Trioen fra Team Joker holdt helt inn. Pallen for dagens NorgesCup ritt på Stange ble avgjort med intern spurt, der Ole Forfang tok førsteplass, Philip Lindau andre og Truls Korsæth på tredje. Veldig sterkt kjørt av Team Joker i dag.

Hardt ritt med mye vind

Kvinner junior og senior startet i samme felt. Her var det flere brudd som kom seg løs fra resten av feltet. Men feltet ble samlet igjen. Kvinner junior kjørte 3 runder, her var det altså Ingvild Gåskjenn som tilslutt stakk av med seieren.

– Det var et hardt ritt med mye vind, sa Ingvild Gåskjenn etter sin seier i juniorklassen.

Mot sluttet av kvinner senior ble det kjørt i høyt. Dette gjorde at når de kom til mål etter 112 kjørte km så var det sprukket opp litt i feltet. Vibeke Dybwad klarte og det avgjørende luken tilbake til konkurrentene. Denne ledelsen holdt helt inn til seier.

Høy fart i menn junior

Menn junior var først ut i dag. Her ble det satt stor fart fra start. Høy fart og vind, gjorde at feltet ble splittet i flere grupper allerede på første runde. Med gruspartier som kommer tett på hverandre gjennom hele løypa, ble det aldri slakket ned på tempoet. Dette gjorde at det var vanskelig for gruppene som hadde falt bak og komme seg opp igjen.

Til slutt ble det en gruppe på 4 ryttere Ludvig Aspelund Holstad (Lillehammer CK), Iver Johan Knotten (Tønsberg CK), Andreas Leknessund (Ringerike SK) og Sindre Kulset (Ringerike SK) som kjempet om seieren. Den kampen vant Ludvig Aspelund Holstad (Lillehammer CK).

Ledertrøyene

Klassen menn junior er det nå Iver Johan Knotten fra Tønsberg CK som leder.

Klassen kvinner junior leder fortsatt Ingvild Gåskjenn fra Horten Ock.

Klassen Kvinner U23 har fortsatt Katrine Aalerud fra Bryne CK U23 trøyen.

Klassen Kvinner senior beholder Ingrid Lorvik fra CK Victoria/Hitec Products den gule ledertrøyen .

Klassen Menn senior, beholder Team Sparebanken sør rytteren Trond Håkon Trondsen.

Klassen Menn U23 er det også Trond Håkon Trondsen fra Team Sparebanken Sør

Topp 3

Kvinner Junior

Ingvild Gåskjenn – Horten CKHanna Saminen Klæboe – CK VictoriaHedda Wallstrøm Johansen – Grenland SK

Menn Junior

Ludvig Holstad – Lillehammer CKIver Johan Knotten – Tønsberg CKAndreas Leknessund – Ringerike SK

Kvinner senior

Vibeke Dybwad – CK ViktoriaIngrid Lorvik – CK Viktoria/Hitec ProductsIngrid Moe – Bergen CK

Menn senior

Ole Forfang – Team JokerPhilip Lindau – Team JokerTruls Korsæth – Team Joker

 

 

 

Facebook kommentarer