Dansk profflag i pengeknipe

Sharing is caring!

Fra årsskiftet blir det profesjonelle danske laget Cult Energy til Cult-Stölting etter en fusjon, men inntil det er på plass er kassa bunnskrapt.

cult fjords

Ikke alle rytterne fått utbetalt full lønn for november.

Det fremgår i et brev til rytterne fra bokholder René Thill. Det fremgår i brevet som danske Ekstra bladet har fått kloa i.

– Kjensgjerningen er nå at jeg ikke kan betale en del av november-lønnen. Jeg forsøker å håndtere tingene slik at de høytlønnede får delvis betaling og dem med lavere lønn får deres fulle lønn utbetalt. Alt avhenger av de neste dagenes utvikling, skriver Thill.

Ifølge bokholderen skal en del av forklaringen på de manglende pengene finnes i at de tidligere managerne for laget har truffet mange dårlige avgjørelser.

cult fjords2

Stölting Group, som skal overta Cult Energy, har enda ikke overført pengene for kjøp av laget, men René Thill bekrefter overfor Ekstra Bladet at den fulle november-lønnen nok skal komme så snart pengene kommer inn.

– Det skjer nå, har jeg fått forsikring om. Det er første gang at rytterne ikke får lønnen i tide, og det er derfor jeg har skrevet til alle rytterne, sier Thill til avisen.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) tildelte for en uke siden Cult-Stölting status som pro-kontinental-lag for 2016.

Facebook kommentarer