Dansk seier i Danmark

Sharing is caring!

Italienske Daniele Bennati (Tinkoff) vant onsdag 1. etappe av Postnord Danmark Rundt og kjører dermed i den blå ledertrøya på 2. etappe torsdag.

Onsdagens etappe i Nordens største sykkelritt bød på 200 kilometer fra Herning til Esbjerg, og her var italieneren raskere enn danske Mads Würtz Schmidt (Team Virtu Pro-Veloconcept) da avgjørelsen ble et oppgjør mellom de to rytterne som var alene i brudd.

Kammerslusen ved Ribe, som er en liten trebro, ble det avgjørende punktet på etappen da en velt med 47 kilometer fra mål splittet feltet som nettopp hadde kjørt inn en utbrytergruppe.

Dermed kom 27 ryttere alene avsted mens en større gruppe jaktet bak, og resten av feltet lå lenger tilbake.

Mathias Westergaard tok sykkelstien i stedet for å kjøre med feltet, og hadde problemer med å komme tilbake på veien igjen. Løsningen fant han ved en rundkjøring, der han måtte kjøre mellom tilskuerne for å komme tilbake til feltet.

Inne på de avgjørende rundene rev Bennati og Mads Würtz Schmidt seg fri, og de to rytterne holdt avstanden til forfølgerne, men i spurten kunne ikke dansken true italieneren.

Postnord Danmark Rundt består av fem etapper. Torsdag kjøres 2. etappe fra Rømø til Sønderborg der rytterne skal ut på 180 kilometer.

Siste etappe kjøres søndag med mål på Frederiksberg i København.

Facebook kommentarer