Heine imponerte i Thüringen Rundfahrt

Sharing is caring!

Vita Heine ble nummer 16 sammenlagt i det syv dagers lange etapperittet Thüringen Rundfahrt som ble avsluttet forrige torsdag.

heine rundfart 16

– Jeg synes det var en solid gjennomføring av Vita og en fin bekreftelse på at hun er i rute til OL fellesstarten. Hun imponerte spesielt på dronningetappen der hun satt med i en mindre gruppe på 6-7 ryttere over den tøffeste stigningen. Hun viste også styrke på tredje etappe der hun var i brudd underveis og ble kåret til etappens mest offensive rytter, sier landslagsleder Carl Erik Pedersen.

Vita Heina er som kjent tatt ut til å kjøre OL fellesstarten som arrangeres søndag 7. august. Underveis i Thüringen Rundfahrt fikk hun til tider god hjelp fra sine norske lagvenninner.

– Katrine Aalerud har tatt en nytt steg etter sin landslagsdebut i Luxembourg og gjorde en god jobb for Vita underveis i rittet. Uten å ha fokus på det endte hun også opp som nummer 3 sammenlagt i ungdomskonkurransen, sier Pedersen.

God debut

Ingrid Moe debuterte i Thüringen og landslagslederen likte den han så.

– Ingrid Moe gjorde en god figur. Hun utmerket seg med god feltkjøring og fikk gjort en god jobb for Vita så lenge kreftene holdt, sier Pedersen.

Hindret av velt

– Ellers hadde vi dessverre en del uhell og velt på de norske. Miriam Bjørnsrud krasjet stygt på 3. etappe og måtte bryte rittet. Ingrid Lorvik og Cecilie Gotaas Johnsen var også involvert i velt underveis, og ingen av disse klarte å få ut sitt fulle potensiale i dette rittet, sier Pedersen.

Komplette resultater sammenlagt

Facebook kommentarer