Dansk seier i U23-tempoen

Sharing is caring!

Danske Mads Würtz Schmidt tok sin andre VM-gullmedalje i tempo i karrieren da han vant U23-utgaven i Richmond.

schmidt vm15

Coloquick-rytteren satte to tyske tempotalenter til veggs, og på en flott fjerdeplass fulgte Truls Korsæth, noen få sekunder unna bronsen.

Fire år og en dag etter at dansken vant junior-VM i tempoen i København tråkket han seg nok en gang opp på det øverste VM-trinnet – denne gang i U23-VM.

Den 21-årige dansken tilbakela de 30 kilometer ensom sykling i amerikanske Richmond på gulltiden 37.10,96 minutter, hvilket var 12 sekunder raskere enn nummer to, Maximilian Schachmann fra Tyskland.

Forhåndsfavoritten Lennard Kamna, også fra Tyskland, tok bronse.

Hadde bronsen til det siste

Korseth beholdt bronsen helt Kamna kom in som den siste startende, og var over 15 sekunder raskere enn nordmannen.

Men ingen sure miner av den grunn.

– Det var spennende, og det er jo sånt man må regne med. Jeg hadde en litt dårlig åpning, og jeg regnet vel egentlig med at det ble som det ble. Man håper jo å bli sittende der, men sånn er det, sa han til TV 2.

– Jeg gjorde mitt beste, og da må jeg være veldig fornøyd.

Verdensmesteren var selvsagt glad da ventetiden var over til at hans argeste konkurrenter hadde kjørt over målstreken. Schmidt startet i en tidlig pulje og fikk motsetning til konkurrentene3 sine kjøre på våte veier.

– Jeg skalv i en og en halv time etter at jeg kom i mål, og det er jeg fortsatt, for jeg kan egentlig ikke begripe hva jeg akkurat har fått til. Dette er det største øyeblikket i livet mitt, sa Mads Würtz Schmidt.

Facebook kommentarer