Dansk VM-gull og norsk bronse

Sharing is caring!

Foto: Anne Kristoff

Den danske junioren Albert Philipsen satte alle konkurrentene på plass og kjørte inn til et suverent VM-gull på landevei i Glasgow. Felix Ørn-Kristoff tok bronsen.

Ørn-Kristoff og tyske Paul Fietzke kjempet om sølvet de siste fire kilometerne. Der var tyskeren sterkest og tok sølvet, mens Ørn-Kristoff tok bronsen. Danske Albert Philipsen (16) syklet inn til en klar soloseier i Glasgows gater.

Avgjørelsen i gullkampen i juniorrittet falt med 15 kilometer igjen. Inntil det hadde Philipsen kjørt aggressivt hele veien. Han skaffet seg en luke til resten av bruddkameratene og holdt hele veien inn i en ren maktdemonstrasjon.

I starten ville flere av gårde fra feltet. Med knapt 100 kilometer til mål angrep Albert Philipsen i forfølgelsen på på Kristoff foran. Med seg fikk han Jørgen Nordhagen.

Snart utgjorde de tre teten.

Denne gruppa ble utvidet til åtte ryttere da danske Theodoer Storm kom opp med tre ryttere.

Dermed ble det to dansker og to nordmenn mot to andre.

38 kilometer fra mål var forspranget på 27 sekunder.

Så begynte danskene å dra hardt på skift, og til slutt var det bare Ørn-Kristoff, Phillipsen og Fietzke igjen, inntil Phillipsen kjørte fra.

I kampen om sølvet ledet Ørn-Kristoff først an ut på oppløpet, men han ble i spurten slått av Fietzke. Dermed ble det bronse på Kristoff i hans første junior-VM.

Den nybakte verdensmesteren sa etter seieren at han aldri har kjørt bedre.

– Jeg hadde det veldig bra der ute. Jeg følte ikke i det hele tatt at jeg ble sliten ettersom tiden gikk. Da jeg kjørte i mål var det som jeg hadde startet, sa Phillipsen.

Jørgen Nordhagen ble nummer seks.

Søndag går proffenes landeveisritt av stabelen.