Degenkolb spurtet seg til seier i Paris-Roubaix

Sharing is caring!

John Degenkolb (Giant) tok søndag revansje for fjorårets andreplass i Paris-Roubaix da den tyske spurteren vant den franske vårklassikeren.

 pall paris r

26-årige Degenkolb viste seg som den klart raskeste da sju utbrytere kjørte inn på velodromen i Roubaix.

Selv om tyskeren har vunnet mange store ritt og tidligere i år tok seieren i Milano-Sanremo, så må søndagens triumf betegnes som karrierens største bedrift.

Rittet ble preget av et brudd på ni mann som tidlig kom avsted og oppbygget et godt forsprang på ni minutter og 30 sekunder.

Favoritten Alexander Kristoff satt trygt plassert i hovedfeltet på de de 253,5 kilometer fra Paris til Roubaix.

Etterhvert som de mange brosteinsstrekkene mørnet beina blant de forreste, begynte hovedfeltet å ta dem igjen.  Særlig den fryktede turen over brosteinene i Arenberg-skogen var hard med utbryterne, som mistet 30 sekunder på de få kilometerne.

Derfra gikk det kun en vei med forspranget, og det sto rimelig klart at de neppe ville holde inn.

I favorittfeltet begynte Etixx-Quickstep med fjorårsvinner Niki Terpstra å røre på seg, og de fikk en liten luke med en lille gruppe på et brosteinstykke.

paris r tog

Episoden der flere ryttere passerte en sperret togovergang, inkludert Alexander Kristoff,  skapte stor oppmerksomhet, men fikk ingen følger for de som snek seg forbi bommene.

Avgjort på velodromen

Det gikk utover to av de store favorittene, Alexander Kristoff (Katusha) og Bradley Wiggins (Sky), som ikke kunne følge med. De fikk imidlertid kjempet seg opp igjen rundt 10 kilometer senere.

wiggins paris r

Sir Bradley Wiggins kjørte sitt siste landeveisritt.

Bradley Wiggins kjørte sitt siste landeveisritt for å hellige seg til banesyklingen, hvor han også startet sin karriere.

Med knappe 20 kilometer igjen var samtlige forhåndsfavoritter – John Degenkolb, Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), Lars Boom (Astana), Jürgen Roelandts (Lotto), Greg van Avermat (BMC Racing) ut over Wiggins og Kristoff – samlet i tetgruppa.

Roelandts tok føringen i et par kilometer, men klarte ikke å komme vekk.

I stedet fikk Greg van Avermat ei luke sammen med det unge franske håpet Yves Lampaert (Etixx-Quickstep). John Degenkolb tok opp forfølgelsen og kom opp til duoen med seks-sju kilometer tilbake.

Tempoet falt en anelse da Lampaert unnlot å trekke, hvilket gjorde det mulig for lagkameraten Zdenek Stybar å komme opp til tetgruppa med tre kilometer tilbake.

Da rytterne kjørte inn på velodromen i Roubaix hadde ytterligere tre ryttere kjempet seg opp til de fremste.

Helt til slutt hadde Degenkolb det største overskuddet og tok seieren foran Zdenek Stybar og Greg van Avermat.

Alexander Kristoff kom inn i neste gruppe og tok en respektabel tiendeplass.

Se video fra rittet på vår Facebook-side!

Facebook kommentarer