Sterk tredjeplass til Hoelgaard i NationsCup

Sharing is caring!

Daniel Hoelgaard spurtet inn til tredjeplass i endagsrittet La Cote Picarde. Rittet inngår i verdenscupen for syklister under 23 år. Etter tredjeplassen i Flandern Rundt lørdag har Norge nå to pallplasser i de to første rittene i årets NationsCup U23.

 hoelgaard

Daniel Hoelgaard var veldig nære en seier på dagens ritt, men måtte til slutt innse at det var to ryttere som var bedre.

– Gutta hadde gjort en veldig god jobb og plasserte Daniel på hjulet til italieneren som vant. Dessverre gikk Daniel litt for tidlig og stivnet mot slutten. Da kom det også en brite forbi, forteller landslagssjef Stig Kristiansen.

Simone Consonni vant rittet foran britiske Owain Doell. Kristiansen kunne fortelle om en forholdsvis rolig dag i det vanligvis vindutsatte terrenget.

– Det var nesten ikke vind i det hele tatt og mange friske ryttere inn mot finalen. Vi prøvde å dekke opp brudd med Anders og Truls mot slutten. Når gutta så det gikk mot spurt var planen om å kjøre opptrekk for Daniel. Om det hadde vært mer vind og mer aktiv kjøring tidligere hadde det sannsynligvis vært til fordel for Hoelgaard som er veldig kjøresterk, oppsummerer Kristiansen.

På det norske laget syklet Truls Engen Korsæth, Anders Skaarseth, Daniel Hoelgaard, Amund Grøndahl Jansen, Tormod Hausken Jacobsen og Fritjof Røinås.

Landslaget setter nå kursen mot etappeløpet ZLM tour som starter allerede fredag. Her smeller de i gang med en fellesstart på morgenen og lagtempo på kvelden.

Facebook kommentarer