Drømt om etappeseier siden barndommen

Sharing is caring!

Helt siden barndommen har Alexander Kristoff drømt om å vinne en etappe i Tour de France. I dag ble barndomsdrømmen oppfylt i Saint-Étienne.

kristoff barndom

Alexander Kristoff (t.v.) fra sine unge år fra UM i 2002. Her sammen med Martin Lundberg og Edvald Boasson Hagen.

– Dette er en deilig følelse. Jeg har drømt om dette siden jeg var et barn. Jeg har vært nærme seier så mange ganger nå. Det føles litt urealistisk ut. Jeg kan nesten ikke forstå at jeg har klart det. Men det er utrolig stort å endelig klare seg, sier han til TV 2 etter å ha innkassert to andreplasser i år og en andreplass i fjor.

Peter Sagan kom fort på slutten, men Kristoff var sikker på at han skulle klare brasene.

– Luca (Paolini) gjorde en god jobb for meg, og jeg satt på bakhjulet til (Matteo) Trentin mot slutten. Da jeg så at (John) Degenkolb startet, så startet også jeg. Det var godt å se at de ikke tok meg igjen, sier Kristoff.

Seieren blir markert i kveld.

– Det blir litt champagne i kveld, men det er en veldig hard etappe i morgen. Det blir ikke for mye festing.

Selv om seieren i San Remo er stor, setter Kristoff etappeseieren i Touren som større.

– Dette er et så stort ritt. Milano-San Remo er en større enkeltseier, men denne etappeseieren betyr mye. Dette er nok den største seieren min, sier Kristoff.

Ikke problemfritt

Men spurten forløp ikke helt uten problemer, og den siste biten måtte Kristoff ta helt alene.

– Lagkameratene mine prøvde å hjelpe meg så godt de kunne, men vi mistet hverandre litt mot slutten. Da tok jeg bare saken i egne hender. Jeg var litt nervøs da det var 350 meter igjen. Da kom jeg ut i vinden og så det var litt for langt igjen til å gå. Men det gikk greit og jeg kunne gå når jeg ville, sier han.

Kristoff fant han Omega Pharma-Quick-Step-rytteren Matteo Trentins hjul.

Trentin ble etter etappen deplassert for å ha kjørt ureglementert på de siste 100 meterne.

Kristoff vant tilsynelatende uten å presse seg selv til grensen.

– Jeg var aldri på maksimum, men jeg var allikevel nervøs for alt kunne skje. Man kan bli stengt inne, og jeg mistede også kontakten til lagkameraten. Til slutt hadde jeg de sterkeste beina til å vinne, sier Kristoff.

Seieren ble allerede i allerede i går.

– Jeg tok det veldig rolig i går og slappet av i bakkene. Det ser ut til at det var veldig smart av mig. Jeg er meget fornøyd med at taktikken lykkes, sier Kristoff.

Les også Kristoff vant!

Facebook kommentarer