Greipel var sur

Sharing is caring!

Det var ikke like stor jubel hos alle dagen da Alexander Kristoff vant. En av de sure var Andre Greipel.

Lotto-Belisol var på god vei mot enda et toppresultat i Tour de France da lagets superspurter André Greipel veltet få kilometer fra mål og etterlot det belgiske laget tomhendt.

Velten utløste masse kjefting etter at tyskeren måtte ta turen i asfalten på grund av en tilsynelatende tåpelig handling fra franskmannen Sylvain Chavanel fra IAM.

– Sylvain Chavanel dyttet en rytter fra Cannondale, eller rettere sagt: Han forsøkte å dytte ham, og så veltet han rett foran Greipel. Jeg var bare heldig å unngå å ryke med i fallet, sier Greipels lagkamerat Marcel Sieberg.

Chavanels feil

Der er ifølge Lotto-rytteren ingen tvil om hvem som har skylda for at den tyske spurteren mistet sjansen for sin andre etappeseier i rittet.

– Det var Chavanels feil. Han løftet hånden fra styret for å dytte ham. Kanskje hadde Cannondale-rytteren dyttet først. Det aner jeg ikke.

Lotto-rytterne føler at Greipels sjanse var særlig stor ettersom Marcel Kittel var satt av før finalen.

– Vi hadde kjempet i 190 kilometer og så skjer dette. Det er virkelig surt, sier Sieberg.

Ikke Chavanels feil

Den franske rytteren er imidlertid ikke enig i de to tyskernes versjon av saken.

– Ja, vi hadde en disputt etterpå. Han var ikke fornøyd. Men jeg har også en spurter jeg skal kjøre frem. Han ville kjøre sin sjanse, men det lykkes ikke i dag.

Facebook kommentarer