Eiking Norges beste da Valverde vant VM

Sharing is caring!

Alejandro Valverde (38) sto med to VM-sølv og fire VM-bronser før søndagens gulløp. Askøyværing Odd Christian Eiking var Norges beste med en 30.-plass.

Valverde vant foran Romain Bardet (Frankrike) og Michael Woods (Canada). Årets VM-ritt ble avgjort i den siste bakken, akkurat som forventet. I Höttinger Höll-bakken, som stiger 28 prosent på det bratteste, lå det an til å bli an kamp mellom favorittene. Flere og flere måtte slippe teten, og til slutt var det en trio som kom samlet til toppen.

Det så ut som medaljene skulle fordeles mellom Valverde, Bardet og Woods. Like bak jaktet Tom Dumoulin (Nederland) og Gianni Moscon (Italia) febrilsk på trioen i front. Førstnevnte, som tok sølv på VM-tempoen, brukte tempokreftene og var oppe i tetgruppen med halvannen kilometer igjen.

Omstridt

Valverde åpnet spurten fra front, og ingen av de andre klarte å komme seg forbi. Dermed ble det spansk gull i Innsbruck. I målområdet sank han sammen, og tårene trillet for den utmattede spanjolen.

– Det er utrolig, etter å ha tapt så mange ganger. Dette er en seier for laget, sier Valverde i seiersintervjuet.

Spanjolen er en omdiskutert rytter, og har tidligere vært utestengt for doping. Han har vært koblet til Operasjon Puerto i 2006, og ble utestengt fra sykkelsporten i to år fra 2010 til 2012. Odd Christian Eiking ble beste nordmann på 30. plass, 2,42 bak den spanske gullvinneren.

Laengen i brudd

Vegard Stake Laengen kom seg av gårde i et brudd som telte elleve mann. På det meste hadde de 19 minutter mer til hovedfeltet, men etter hvert ble tetgruppen tynnet fryktelig ut. Med rundt fem mil igjen var det kun Vegard Stake Laengen og danske Kasper Asgreen igjen.

Duoen samarbeidet godt, og hadde en ledelse på to minutter og 18 sekunder da rytterne la ut på sisterunden. Da tok Italia og Spania ansvar i hovedfeltet, og med drøyt to mil igjen var eventyret over for Laengen og Asgreen. Duoen tok hverandre i hånden, takket for samarbeidet og konstaterte at det ikke ble VM-gull i den knalltøffe Innsbruck-løypen. Flere av de store favorittene måtte slippe hovedfeltet, og med to runder igjen var VM også over for Edvald Boasson Hagen.

– Det ble tøft på slutten, og det blir langt å kjøre 50 kilometer til når du ikke henger med i bakken, sa Hagen til TV 2 etter å ha stått av rittet.

Facebook kommentarer