Enorm laginnsats ga ny etappeseier i l’Avenir

Sharing is caring!

Kristoffer Halvorsen spurtet inn til seier på 3. etappe i Tour de l’Avenir, mens Amund Grøndahl Jansen beholdt både poeng- og ledertrøya.

halvorsen kristoffer ncf

Landslagssjef Stig Kristiansen var mektig imponert over måten det norske laget både vant etappen og forsvarte sammenlagtledelsen på.

– Jeg har ikke sett lignende innsats noen gang. De første kilometerne var vi med å markerte samtlige brudd. Deretter har Ole Forfang og Anders Skaarseth kjørt nærmere 170 km partempo. Jeg er mektig imponert over måten de kontrollerte rittet på, sier Kristiansen.

– Har en stor fremtid

Etter mange bruddforsøk mot slutten av etappen endte det hele opp i en massespurt. Der viste Kristoffer Halvorsen klasse og vant.

– Det er ganske mange proffer og prokontoryttere i feltet, så å vinne i dette selskapet er veldig sterkt. Kristoffer har en stor fremtid foran seg om alt fortsetter å gå hans vei, sier en imponert landslagssjef.

Tempo tirsdag

Tirsdag står en 16,5km lang tempoetappe på programmet. De norske rytterne måtte bruke en god del krefter i dag, men Kristiansen håper de fortsatt kan sykle fort i morgen.

– Disse toppresultatene gir en enorm selvtillit i laget. Vi har flere som kan sykle fort på tempo og jeg håper på en topp 10 plassering.

Amund Grøndahl Jansen leder fortsatt rittet sammenlagt med over ett minutts ledelse til nærmeste konkurrent. Han leder også poengkonkurransen, mens Halvorsen med dagens seier rykket opp på tredjeplass i den konkurransen. Norge leder fortsatt lagkonkurransen sammenlagt.

Komplette resultater fra dagens etappe.

Facebook kommentarer