Uttak: Kvinnelandslaget til Ardeche og Mont Ventoux

Sharing is caring!

Norges Cykleforbund har tatt ut seks ryttere til Tour Cycliste Féminin International de l’Ardèche som arrangeres 1-6. september.

Rittet består av totalt 7 etapper der det er en kort tempo, en relativt flat etappe og resten ganske tøffe etapper med mye klatring. Den tredje etappen har målgang på det legendariske fjellet Mont Ventoux.

– Vi har tatt ut ryttere vi mener er bra til å klatre i et tøft løp som dette. Jeg forventer at flere av jentene løfter seg i forhold til det de har vist tidligere i år. Både Vita og Ingrid kan prestere bra sammenlagt om de er i toppslag. Jeg er også spent på hva Katrine kan få til etter den positive utviklingen hun har hatt gjennom hele sesongen, sier landslagsleder Carl Erik Pedersen.

Spennende junior

Etter imponerende kjøring i Ladies Tour of Norway har junioren Ingvild Gåskjenn også fått plass blant seniorene i dette rittet.

– Jeg er veldig spent på Ingvild. Vi vet hun er en sterk klatrer, men hun skal ikke ha noe press på seg. Hun viste under Ladies Tour of Norway at hun er kjøresterk og hun fortjente å få en sjanse i et tøft løp som dette, sier Pedersen.

Ingen Moberg eller Andersen

Noen savner kanskje ryttere som Emilie Moberg og Susanne Andersen i dagens uttak:

– Susanne Andersen viste meget sterk kjøring for landslaget i Ladies Tour of Norway, men er ikke tatt ut her på grunn av den tøffe profilen. Det samme gjelder Moberg som tok en sterk andreplass på siste etappe i Halden. Begge kjører i stedet et alternativt ritt i Nederland, sier landslaglederen.

Følgende ryttere er tatt ut:

Miriam Bjørnsrud, Raumer Rytter SK/Hitec Products

Cecilie Gotaas Johnsen, CK Victoria/Hitec Products

Ingrid Lorvik, CK Viktoria/Hitec Products

Vita Heine, Bergen CK/Hitec Products

Katrine Aalerud, Bryne CK

Ingvild Gåskjenn, Horten OCK

Facebook kommentarer