Ergerlig Thomas havnet i grøfta

Sharing is caring!

Geraint Thomas var ute for en voldsom velt på 16. etappe, men han har det bra.

gerraint tdf15

Geraint Thomas (Sky) hadde ikke mistet humøret da han trillet over målstreken i Gap på 16. etappe, selv om han i forveien hadde kjørt inn i en lyktestolpe og veltet i en grøft i en nedoverbakke like før mål.

Briten, som er en av Chris Froomes sterkeste hjelperyttere, ble med det samme omringet av journalister som spurte om tilstanden.

– Jeg har det bra nå, men legen vil nok spørre meg om både navnet mitt og til barna mine, sier Geraint Thomas.

Kan du huske et av dem?

– Øhh… Chris Froome, sa han med et lumsk smil.

Sur på franskmann

Til gjengjeld var ordene knapt så humoristiske da talen falt på franskmannen Warren Barguil (Giant-Alpecin). I bakken ned fra Col de Manse skulle favorittgruppa svinge brått til høyre, og Geraint Thomas lå på yttersiden av Warren Barguil. Plutselig kunne ikke den franske debutanten styre sykkelen, og for at unnvike ga han Sky-rytteren en ordentlig dytt med venstre arm.

Det sørget for at Geraint Thomas kom ut av kurs og gikk inn i en lyktestolpe med hode og skulder, hvor han deretter fløy over et autovern og landet i grøfta. Det kunne gått fryktelig galt, men heldigvis falt han ikke langt nede i skrenten. Derfor var Geraint Thomas sur på Warren Barguils kjørestil.

– Hvorfor kunne han ikke bare blitt der han var? Hvorfor skulle han skifte bane? Hva er meningen med det? Jeg vet ikke hvorfor folk ikke bare slapper litt av. Hvor enn du er, så bli der i stedet for å kjempe som var en jævla massespurt, raser Geraint Thomas.

Fikk hjelp av tilskuer

Sky-rytteren kom tilbake på sykkelen med hjelp fra en fransk tilskuer, og han klarte nesten å få kontakt med favorittgruppa på den beryktede nedoverbakken hvor flere andre ryttere også var i problemer i dag. Det var i denne bakken at Tour-outsideren Joseba Beloki (ONCE) i 2003 veltet foran Lance Armstrong (US Postal), som måtte forsere en åker for å inngå å bli implisert.

Så galt gikk det ikke for Geraint Thomas som etterpå ga ros til tilskuerne.

gerraint velt tdf15

– En flink franskmann hjalp meg opp. Det er åpenbart flinke franskmenn, selv om en av dem (Barguil red.) dyttet meg ut. Jeg mistet også solbrillene mine, og de produserer dem ikke lenger!

Geraint Thomas kom i mål 38 sekunder etter favorittgruppa, og 18,50 minutter etter etappevinneren Ruben Plaza Molina (Lampre-Merida). Han er fortsatt på sjetteplassen i sammendraget, nu 5,32 minutter etter kapteinen Chris Froome.

Facebook kommentarer