Boasson Hagen måtte slippe da Plaza vant

Sharing is caring!

Edvald Boasson Hagen var med i et brudd på 16. etappe i Tour de France mandag, men da det hele ble avgjort hang ikke nordmannen med. Ruben Plaza stakk av med seieren.

ruben tdf15

Isteden var det den spanske Lampre-rytteren Rubén Plaza som kunne juble for seieren på etappen. Han stakk av i siste bakke og holdt unna for forfølgerne i nedoverbakkene mot mål i Gap.

Boasson Hagen var med i en gruppe på 24 ryttere i et brudd store deler av etappen. Men i den siste stigningen før mål klart ikke Boasson Hagen å henge med lenger. 28-åringen kom i stedet i mål flere minutter bak vinneren.

Adam Hansen og Marco Haller hadde da stukket fra resten av bruddet på den 201 km lange etappen fra Bourd de Péage til Gap på slutten, i håp om å skulle gjøre opp om seieren. Men duoen ble hentet inn, og isteden stakk Lampre-rytter Plaza av.

Spanjolen kom ensom over siste bakke, men ble jaget av Peter Sagan i bakkene ned mot mål. Avstanden opp var for lang for Sagan tross et heroisk forsøk. Dermed ble det en ny annenplass for Sagan, hans femte i årets konkurranse og hans tiende siden forrige seier i rittet i 2013.

Selv om det bare ble nesten for Sagan mandag kan han glede seg over å omtrent ha avgjort poengkonkurransen.

Facebook kommentarer