Etappeseier og sjetteplass sammenlagt for kvinnelandslaget

Sharing is caring!

Etapperittet som ble avsluttet søndag gikk over fire dager og besto av fire fellesstartetapper og en tempo. På etappe 2 som ble omtalt som kongeetappen kunne til slutt Ingrid Lorvik juble over etappeseier.

lorvik

– Seieren kom kanskje litt overraskende, men det hun gjorde på den etappen var helt rått. Her er det noe å bygge videre på, sier en imponert langslagsleder Carl Erik Pedersen.

Etter 1. plass og 10. plass på de to første etappene kjempet Lorvik i toppen sammenlagt. For å forsvare denne plasseringen var det viktig å ha et sterkt lag rundt seg.

– Jentene jobbet for hverandre og gjorde en imponerende jobb for Ingrid på de siste etappene. De norske var med på å dekke så godt som samtlige brudd underveis. I tillegg var de flinke til å plassere Lorvik langt fremme i feltet, sier Pedersen.

Med god hjelp av laget syklet Ingrid inn til en sterk 5. plass på 4. etappe. Etter å ha kommet inn med feltet på siste etappe sikret hun dermed 6. plassen sammenlagt. Beste norske på siste etappe ble Emilie Moberg som spurtet inn til 8. plass.

Rittet ble Ingvild Tangens første internasjonale UCI ritt som senior. Carl Erik var fornøyd med hvordan førsteårssenioren kom gjennom rittet på.

– Det var en veldig bra debut for Ingrid Tangen på seniornivået. Hun imponerte og klarte å komme igjennom det ganske krevende etapperittet på en fin måte.

Facebook kommentarer