Ethan Hayter vant andreetappen

Sharing is caring!

Ethan Hayter (Ineos Grenadiers) vant andre etappe av Tour of Norway 2022 til Geilo etter en massespurt i ledergruppen.

hayter ton2 22Dagens brudd ble etablert tidlig, og Håkon Aalrust (Team Coop) var igjen å se i front. Sammen med han var Aaron van Poucke (Sport Vlaanderen – Baloise), Emil Vinjebo (Riwal) og Jeppe Pallesen (Team Coloquick). Kort tid etter fulgte Manuele Tarozzi (Bardiani) på, men klarte ikke å kjøre seg opp til bruddet.

Emil Vinjebo var den første over streken ved den første innlagte spurten i Eidfjord. Bak ham kom Håkon Aalrust og Jeppe Pallesen. I feltet tok Ineos og Uno-X kontroll på farten for å kontrollere avstanden til bruddet.

Dagens eneste og rittets lengste klatring begynte med 84,5 km igjen. I feltet tok Ineos styringen under klatringen og avstanden mellom bruddet og feltet ble stadig mindre. Med 74 km igjen ble bruddet tatt igjen av hovedfeltet. Farten som ble satt av Ineos viste seg å være for høy for mange og hovedfeltet var betydelig redusert innen det nådde toppen. En større gruppe dannet seg bak frontgruppen og var 3 minutter bak ved Dyranut. Aaron van Poucke vant sprinten til toppen av klatringen foran Marco Brenner (Team DSM) og Embret Svestad-Bårdseng (Team Coop).

Ineos fortsatte å styre tempoet i feltet og utnyttet en kraftig sidevind til å fortsette å redusere størrelsen på hovedfeltet.

Ved dagens andre innlagte spurt på Haugastøl klarte Tobias Halland Johannesen å få med seg et bonussekund, med Ineos-rytter Ethan Hayter og lagkamerat Anders Halland Johannesen.

Et hovedfelt på under 30 ryttere nådde målbyen Geilo først og Ethan Hayter var den sterkeste i spurten og vant den andre etappen av Tour of Norway 2022. Bak ham kom Mike Teunissen og Tobias Halland Johannessen. Sistnevnte tar over ledelsen i sammendraget.

Facebook kommentarer