Evenpoel vant kongeetappen og overtok ledertrøya

Sharing is caring!

Belgieren Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) gjorde de øvrige rytterne i utbruddet til statister da han på overbevisende vis vant kongeetappen til Gaustad torsdag ettermiddag, og overtok dermed den gule ledertrøya.

evenpoel ton 22 3

Åtte ryttere fikk tidlig en god luke til feltet og avstanden mellom de to gruppene var allerede etter 25 km blitt nesten to minutter på tredjeetappen. Det største bruddet så langt i årets ritt besto av Ben King (Human Powered Health), Joel Beltran (Caja Rural), Vito Braet (Sport Vlaanderen – Baloise), Lucas Eriksson (Riwal Cycling), Mads Kristensen (Team Coloquick), Filippo Fiorelli (Bardiani), Floris De Tier (Alpecin Felix) og Andre Drege (Team Coop).

Det ble ingen kamp om poengene ved dagens eneste innlagte spurt i Geilo, men rytterne som kom først over streken var Filippo Fiorelli, Mads Kristensen og Andre Drege. I hovedfeltet, med Tobias Halland Johannessen i gult, tok Uno-X ansvaret for farten i hovedfeltet.

Med gode muligheter til å ta over klatretrøyen i løpet, ble det en hardere kamp om poengene på toppen av den første kategoriserte klatringen for dagen. Vito Braet var sterkest opp til Høgåsen, med Joel Beltran og Andre Drege like bak ham.

Avstanden fra bruddet til feltet var i bunnen av dagens andre kategoriserte klatring to og et halvt minutt, en avstand Uno-X var fornøyd med å beholde. På toppen var ledelsen krympet til 2 minutter i det Joel Beltran krysset toppen i klar ledelse foran Fiorelli og Kristensen. Like etter toppen av Imingfjell ble hovedfeltet truffet av en sterk sidevind. Ineos var igjen frempå og brøt opp hovedfeltet, med en frontgruppe på mindre enn 30 ryttere som klarte å henge på hardkjøret.

Med seks stykker i frontgruppen tok Ineos ansvaret for å holde farten oppe mellom Imingfjell og Rjukan, med dagens siste klatring opp til Gaustatoppen ventende på rytterne. Mange angrep på veien til dagens siste klatring. Michel Hessman var den eneste som klarte å få en betydelig avstand til feltet med en ledelse på et og et halvt minutt på det meste.

EF Education og Uno-X tok ansvaret i hovedfeltet og hentet raskt inn forspranget til Hessman i det de begynte den siste klatringen til Gaustatoppen. Flere angrep fra hovedfeltet i bunnen av den siste bakken men ingen som klarte å få en betydelig avstand til resten. Evenepoel satt seg etterhvert i front og farten var for stor for de fleste og ved 4 km igjen til satt han alene med resten jagende. Quick-Step rytterne hadde ingen problemer på de siste kilometerne og kunne feire sin andre etappeseier i årets Tour of Norway. Bak ham kom Jay Vine (Alpecin Fenix) og Lucas Plapp (INEOS Grenadiers).

Evenpoel overtok den gule ledertrøya, og ettersom det ikke er de helt store utfordringene på de tre siste etappene, skal mye skje dersom ikke Evenpoel kan la seg hylle som vinner av rittet i Stavanger på søndag.

Facebook kommentarer