Europamester overfalt i Sør-Afrika

Sharing is caring!

Frastjålet sykkelen og utsatt for seksuelt overgrep.

degn

Den danske MTB-rytteren Malene Degn ble overfalt på treningstur i Sør-Afrika.

Det danske MTB-landslaget er i øyeblikket på treningsopphold i Sør-Afrika. Torsdag ble gruppen utsatt for et stygt sjokk da den 18-årige U23-rytteren Malene Degn på en treningstur ble overfalt av to menn i et område utenfor Pretoria.

Degn ble trukket inn i et buskas hvor den ene mannen stakk av med sykkelen. Deretter forsøkte den andre seg på et seksuelt overgrep.

Landslagstrener Mads Bødker var ikke langt fra hendelsen.

– Jeg hadde punktert, så derfor kjørte jeg en annen og mindre utfordrende vei tilbake til startområdet. Her jeg ser en mann komme slepende med Malenes cykel. Jeg roper alt hva jeg kan, men velger ikke å forfølge ham da jeg først og fremst tenker på Malenes situasjon. Ropene mine får åpenbart skremt den anden personen, så ham ser jeg flykte over et høyt gjerde. Jeg kommer veldig tett på ham, men ville fortsatt ikke i kontakt med ham av frykt for at han er besittelse av et våpen, sier Mads Bødker i en pressemelding om overfallet på 18-årige Malene Degn som i 2013 ble junior Europamester og året etter nummer to i VM.

Blir i Sør-Afrika

– Jeg møtte en meget sjokkert Malene og forstår først da hvor alvorlig overgrep hun har vært utsatt for. Vi fikk tilkalt hjelp, og politiet satte inn en stor ettersøkning i gang med helikopter og en del mannskap. Den ene gjerningsmannen ble pågrepet. Sykkelen fortsatt forsvunnet, sier Bødker.

Malene Degn har det ifølge Danmarks Cykle Union etter omstendighetene bra og har mottatt psykologhjelp. Degn har i samråd med psykologen, sine foreldre og landslagstreneren valgt å bli i Sør-Afrika.

Facebook kommentarer