Sterk innsats, men ingen champagne i Portugal

Sharing is caring!

Som forventet ble det samlet spurt på den raske og flate 3. etappen i Portugal i dag. Farten ble kraftig skrudd opp i en løypeprofil som på papiret pekte svakt nedover nesten hele dagen og da flere ryttere kjempet om innlagte bonussekunder ble snitthastigheten de første to timene på hele 48 km/t. 

landa oscar

Først etter 100 km roet det seg litt da 4 mann gjorde et forsøk på å kjøre i fra.  Disse fire ble kjørt inn igjen etter 140 km.

Da satte Team Coop – Øster Hus aller krefter inn for å splitte feltet i sidevinden men lyktes ikke da ingen andre ville bidra. Det skulle et uhell til for å splitte feltet. En stor velt med 20 km til mål gav 20 ryttere en gratissjanse. Her var ingen av våre med og vi fikk jobben med å tette luka, noe vi lyktes med da det bare var 7-8 km igjen men da var også kreftene slutt og forhåpninger om en topplassering smuldret bort i melkesyre.  Vi fikk en påminnelse om at sykkelritt vinnes i front, ikke langt bak i feltet.

Dette rittet handler mye om bonussekunder og skal man vinne sammenlagt må man både være med i avslutningen og i innlagte spurter. Alternativet er å splitte feltet og det er derfor planen for morgendagen som byr på minst to sjanser i så måte.  Enten i etappens eneste bakke etter 120 km eller i sidevinden som forventes å bli mer merkbar i morgen da rittet nærmer seg Portugals kyst.

Vi har fortsatt 3 mann som er på skuddhold for en sammenlagtplassering. August Jensen, Håvard Blikra og Fredrik Galta har få sekunder opp og et ønskelig scenario i morgen vil være at Jensen går i bakken og gir seg selv mulighet til seier, og lagkameratene får en billig reise inn mot spurten. 

Facebook kommentarer