Flere NM arrangører for 2016 og 2017

Sharing is caring!

Hardanger SK, Brumunddal SK og Orstad BMX skal arrangere Norgesmesterskap i henholdsvis Trial, Terreng Maraton og BMX.

nm terreng 15

Styret i Norges Cykleforbund har tildelt NM Trial 2016 til Hardanger SK, NM Terreng Maraton 2017 til Brumunddal SK og NM BMX 2017 til Orstad BMX.

Bukkerittet får NM status

Brumunddal SK skal i forbindelse med Bukkerittet arrangere NM på Skeikampen i 2017. Tidligere i høst fikk de også tildelt NorgesCup status for arrangementet i 2016.

– Dette er veldig stas for oss – vi tar tildelingen som et kompliment og en tillitserklæring. Vi er ydmyke overfor oppgaven, men jeg er sikker på at vi skal klare å få i stand et veldig bra mesterskap, sier rittleder Knut Helstad i Brumunddal SK.

Bukkerittet hadde også NM status tilbake i 2007, og rittet har inngått i NorgesCupen flere ganger de siste årene.

– Vi har lagt om løypa litt for å få litt lenger løype og enda flere høydemeter. Nå kan eliten glede seg til enda mere sti. Samtidig har vi tatt vekk de partiene som kan være utfordrende med tanke på snø, sier rittleder Knut Helstad i Brumunddal SK.

– Brumunddal er en erfaren arrangør som senest i sommer var en av tre arrangører av NM landevei. Med ny løype blir NorgesCuprittet på Skeikampen til sommeren en viktig gjennomkjøring og som et prøve-NM å regne. Vi gleder oss til sykkelfest på skeikampen, sier arrangementsansvarlig Per Erik R. Mæhlum i Norges Cykleforbund.

– Vi gleder oss

Tilfeldig nok er det også 8 år siden Orstad BMX sist arrangerte NM tilbake i 2007. De ser frem til et nytt mesterskap 10 år etter.

– Orstad bmx klubb ser frem til å arrangere NM i BMX 2017. Vi anser tildelingen som en tillitserklæring og en unik mulighet til å vise frem den flotte og intime banen, sier Knut Erik Rame, leder i Orstad BMX.

– I løpet av vinteren 2015/2016 skal vi bygge egen pro-seksjon. Vi håper denne vil «falle» i smak hos ryttere, og ser frem til å kunne benytte den under NM i 2017. Orstad bmx skal gjøre sitt ytterste for at NM skal bli en hyggelig og god sportslig opplevelse, avslutter Rame.

Trial NM til Hardanger

Historiens første Norgesmesterskap i Trial ble arrangert av Hardanger SK i 2014. For tredje året på rad tildeles NM i Trial til vestlandsklubben:

– Hardanger SK med Eirik Ulltang i spissen gjennomførte to vellykkede NM så langt. Eirik er en utrolig ressurs i miljøet, og vi føler oss trygge på at neste års NM arrangement vil bli minst like bra som i år, sier arrangementsansvarlig Per Erik R. Mæhlum.

Facebook kommentarer