Får skryt av landslagsjefen

Sharing is caring!

Landslagssjef Stig Kristiansen hyller Alexander Kristoff etter at han søndag tok sin andre etappeseier i Tour de France.

kristoff 20072014

Mange var skeptiske til hvordan Touren ville bli uten Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd, som har vært Norges beste sykkelkort de siste sesongene. Kristoff har glitret i duoens fravær og for alvor presset seg inn i det norske sykkelpublikumets hjerter.

– Jeg er glad på Norges vegne. Vi trenger dette, og mye av ansvaret har falt på Kristoff denne Touren. Det er viktig å beholde interessen for sykkelsporten i Norge, så Kristoffs seier er på den måten veldig viktig, sier Kristiansen til NTB.

Kristiansen fikk selv ikke med seg etappeseieren. Han er for øyeblikket på vei hjem fra Italia etter at U23-landslagets deltakelse i rittet Giro Valle d’Aosta.

– Det er helt fantastisk. Den gutten er like sterk på første etappen som han er på 21. etappe, sier landslagssjefen.

Kristoff knuste søndag sine spurtkonkurrenter. Før etappen fryktet nordmannen spesielt André Greipel og Marcel Kittel. Det hadde han ingen grunn til, for de to tyskerne hadde lite å stille opp med mot Kristoff og havnet på henholdsvis 4.- og 11.-plass.

– Det er veldig annerledes å spurte så langt ut i Touren. Trettheten er veldig framtreden da, og det er Kristoff god til å takle, mener Kristiansen.

Kristoff har også imponert med to andreplasser i årets Tour de France. Han var i tillegg svært nær ved å henge med hovedfeltet på en mellomhard etappe, der de fleste spurterne falt av.

– Han er i fantastisk form. Nesten alt har gått i Kristoffs gate, sier Kristiansen.

Den nye sykkelhelten hadde likevel problemer med magen da fjelletappene startet og hadde store smerter på flere av etappene. Man var lenge redd for at nordmannen måtte bryte rittet, men hviledagen tok knekken på magetrøbbelet.

– Han har virkelig kommet seg fra mageproblemene for å si det slik, avslutter landslagssjefen.

Facebook Comments Box