Vant med kraftspurt

Sharing is caring!

Alexander Kristoff knuste de andre spurterne og tok sin annen etappeseier i Tour de France søndag.

kristoff 20072014 2

Etter to harde fjelletapper i Alpene var det igjen spurterne som fikk muligheten til å sikre seg en etappeseier.

– Jeg visste på forhånd at jeg kunne vinne etappen, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

Jack Bauer og Martin Elmiger gjorde sitt for å ødelegge for spurterne på den 15.-etappen. De gikk i et tidlig brudd og fikk på det meste sju minutter. Hovedfeltet spiste kraftig inn på bruddet da det gjensto 60 kilometer, før duoen i tet holdt avstanden.

De kjørte bra foran feltet og var fortsatt i tet én kilometer før målstreken. Da 100 meter gjensto så det ut som Bauer skulle snyte spurterne for seieren, men feltet kom raskt bakfra.

– Jeg innså at jeg ville vinne 50 meter før mål, sa Kristoff.

Kristoff timet spurten perfekt og knuste de andre spurterne. På overlegent vis syklet han over mållinjen først og sikret seg sin annen etappeseier i Touren.

– Det er deilig, sinnssykt godt. Det var helt konge, og jeg er utrolig glad for at jeg klarer å vinne her. Helt fantastisk, sa Kristoff.

Seieren var Norges 16. etappeseier i det tradisjonsrike rittet.

Det var før søndagens etappe forventet at feltet kunne sprekke opp som en følge av sterk sidevind. Blant annet lagene BMC og Omega-Pharma gjorde sitt for å splitte opp feltet da de satte fart på hovedfeltet.

Feltet forble derimot samlet, selv om enkelte ryttere falt av, men ingen av spurterne eller ryttere plassert høyt opp i sammendraget havnet i trøbbel.

Det skjedde ingen endringer i toppen av sammendraget, og Vincenzo Nibali beholdt den gule ledertrøya.

Facebook kommentarer