Fränk Schleck vant i Vueltaen

Sharing is caring!

Fränk Schleck (Trek) viste mandag sykkeltrøya frem da han på imponerende vis kjørte alene over målstreken og vant 16. etappe av Vuelta a España.

aru vuelta15

Schleck satte colombianske Rodolfo Torres (Team Colombia) tre kilometer fra mål på etappens siste durabelige stigning, mens favorittene kjørte deres eget løp lenger bak.

Her slet samtlige favoritter med alvorlige anstrengelser, og det hele endte med at Joaquim Rodriguez (Katusha) tok litt sekunder på Fabian Aru (Astana), og dermed kjørte seg i ledertrøya.

Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) tapte en smule tid til de fremste favorittene, men rittet er stadig åpent før tempoen onsdag.

Mandag var enda en test av rytterne som etter flere harde dager skulle over hele sju fjelltopper på de 184 kilometer fra Luarca til målstreken i Alto Ermita de Alba.

Det siste fjellet var utenfor kategori og avsluttede en makaber dag med rundt 5000 høydemeter og ville stigningsprosenter.

Uhyggelige stigninger

Konseptet var det samme som de siste dagene. Et utbrudd fikk lov å kjøre og hadde på et tidspunkt 19 minutters forsprang. På den nestsiste stigningen var det redusert til 12 minutter, og blant de 10 utbryterne satt blant andre Fränk Schleck (Trek).

Nede i feltet gjemte favorittene seg, og her var det Dumoulin mot alle de andre, da eksempelvis Fabio Aru og Joaquim Rodriguez (Katusha) skulle forsøk å hente ytterligere tid på nederlenderen før tempoen.

I front falt rytterne også fra, så Schleck og Rodolfo Torres satt alene fremme med et forsprang på 11 minutter før siste stigning på syv kilometer og en alvorlig, gjennomsnittlig stigningsprosent på 11,1.

Favorittene lurte på hverandres syregrenser på siste stigning der Dumoulin satt med to kilometer fra mål.

Rytterne sto nesten stille visse steder på stigningen, der Astanas Mikel Landa satte tempoet. Men med en kilometer igjen måtte Dumoulin slippe, og deretter satte Joaquim Rodriguez opp tempoet i jakten på ledertrøya.

Aru sleit for å holde sitt sekunds forsprang til Rodriquez i sammendraget, men han måtte overlate ledertrøya til Rodriguez som tok den med få sekunder, mens Dumoulin også kom helskinnet i mål.

Facebook kommentarer