Neste års Giro d’italia får tre tempoetapper

Sharing is caring!

Det italienske etapperittet får 2016 ikke færre enn tre tempoetapper i alt regnet regnet 70 kilometer.

Det opplyser rittdirektør Mauro Vegni til Cyclingnews i forbindelse med presentasjonen av løypa til den ene tempoen på 40 kilometer.

– Vi vil i alt ha tre tempoer. Den første blir i Nederland og vil være omtrent 11 kilometer, sier rittdirektøren, som tilføyer at man i 2016 til gjengjeld ikke vil ha lagtempo.

Det vil være første gang i 10 år at lagtempoen er vekk.

– Rittets andre tempo er i Chianti, og den blir spektakulær. Dessuten kommer det en bakketempo på omtrent 20 kilometer, sier rittdirektøren.

Men selv om løypa tilsynelatende kommer til å favorisere temporytterne, lover Mauro Vegni at det vil være mange muligheter for rytterne som er sterke i fjellet.

– 2015-utgaven ga en indikasjon på hvordan vi ønsker at Giro d’Italia skal utvikle seg i fremtiden. Vi er mer påpasselige i forhold til transporttider for rytterne så vi kan hjelpe dem med å restituere.

– Vi har ingen intensjoner om å gjøre rittet ekstremt, sier Vegni videre.

Rittdirektøren sier for øvrig at han ikke forventer årets vinner, Alberto Contador, stiller opp.

– Alberto har sagt at årets Giro nok var hans siste. Alberto Contador er en mann som holder ord, så det respekterer jeg.

Mauro Vegni regner til gjengjeld med at Joaquim Rodriguez, som i øyeblikket leder Vuelta a Espana, er på startstreken når rittet starter i Nederland 6. mai 2016.

Facebook kommentarer