Fransk spurtseier i Dauphiné

Sharing is caring!

Den franske spurteren Nacer Bouhanni (Cofidis) levde mandag opp til favorittverdigheden og vant 1. etappe av Critérium du Dauphiné, som fungerer som opptakt til Tour de France. Det skjedde etter en helt forventet massespurt.

Han var regnet som den store favoritten sammen med Alexander Kristoff (Katusha). Etter litt knufferi med Kristoff ble Bouhanni avlevert perfekt av laget og kjørte først over målstreken, mens Kristoff fikk til noen ting i spurten.

Bouhanni vant foran belgieren Jens Debusschere (Lotto) og iren Sam Bennett (Bora), mens Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) kom inn på fjerdeplassen.

De 186 flate kilometerne til Saint-Vulbas la i stor grad opp til en spurtetappe, men en duo bestående av Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) og Mitchell Docker (Orica-Greenedge) forsøkte å endre på dette ved å av stikke i brudd.

Docker falt fra, og Backaert fortsatte solo, men feltet hadde ganske godt styr på utbruddet og eliminerte det med 13 kilometer tilbake.

Spurterne kjørt i stilling

Heretter var Tinkoff og Sky blant lagene som satte seg frem for å holde høy fart, og siden fulgte spurtlagenes tropp i front.

Blant annet Cofidis, som altså kjørte Bouhanni perfekt i stilling til seier.

I sammendraget leder spanske Alberto Contador (Tinkoff) fortsatt i kraft av forspranget fra søndagens innledende prolog.

Han leder foran australieren Richie Porte og briten Chris Froome (Sky), som er henholdsvis 6 og 13 sekunder etter.

Facebook kommentarer