Kristoffer Skjerping raser etter stygg velt

Sharing is caring!

Kristoffer Skjerping kom fra den dramatiske velten med skrubbsår. Mandag kveld fortalte han om hvordan den dramatiske velten på Faceboook og Instagram.

skjerping velt

Årsaken til den stygge velten, som senket 19 av feltets ryttere 65 kilometer ut på etappen, var at to rittmotorsykler kjørte inn i feltet.

Skjerping var en av dem som ble kjørt til sykehus, men hadde ikke pådratt seg annet enn skrubbsår. Vegard Breen (Fortuneo) var også med i rittet. Han var tilskuer til det dramatiske uhellet der han satt et stykke bak i feltet.

Verre gikk det med Stig Broeckx som ble sendt til sykehus og ligger i koma, ifølge avisen Het Nieuwsblad

Kritiserer UCI

Det internasjonale sykkelforbundet får hard medført i det kritiske innlegget Skjerping har lagt ut på Instagram.

– For et mareritt. Vi risikerer livene våre fordi UCI ikke vil ta ansvar og adressere problemet. Hvorfor er alle disse episodene med motorsykler og ikke servicebiler? Fordi alle direktørene er tidligere syklister og de vet hvordan de skal passere i et felt på en sikker måte, skriver han.

Han forteller videre hvordan det hele skjedde da sykkelfeltet suste i 80 kilometer i timen.

– Motorsyklene skled på gresset, mistet kontrollen og kom sidelengs gjennom sykkelfeltet. Ikke fortell meg at det er uflaks. Det er bare galskap, og det må stoppe, mener Skjerping.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad mener UCI må ta grep.

– Når det har skjedd så mange ulykker, så er det ikke lenger tilfeldig. UCI gjør ikke jobben sin godt nok, sa Kaggestad til TV 2.

Store smerter

I innlegget viser han medfølelse overfor Stig Broeckx og hans pårørende.

Om sine egne skader sier han følgende:

– Jeg har store smerter fordi jeg mistet så mye hud. Røntgen sier at jeg ikke har noen brudd, men det skal tas flere røntgenbilder denne uken.

Facebook kommentarer