Fredrik Galta blir proff

Sharing is caring!

Team Coop-ØsterHus-rytteren Fredrik Galta har etter en flott sesong signert en toårs-kontrakt med det franske Pro Continental-laget Team DELKO Marseille Provence KTM.

galta juni

22-åringen, som har vært en del av laget siden 2012, har gjennom hele året vist stor stabilitet og hentet flere gode sammenlagtresultater i etapperitt som Tour of Norway, Tour du Loir et Cher samt Kreiz Breizh Elites. Nå ser han fram til å prøve krefter med profflivet.

– Det er kjempestort og et steg opp på alle fronter. Jeg føler selv jeg har hatt min beste sesong noen gang, så det er kjekt å få bekreftet og få oppfylt målet om å bli proff, forteller Galta.

Videre utvikling

Fredrik Galta ser gode muligheter for å utvikle seg videre på det franske laget med et rittprogram som passer bra for hans egenskaper.

– Laget har en god størrelse som forhåpentlig gir meg mulighet for å vise meg fram og kjøre mine egne sjanser i flere ritt. Ellers handler det om å tilpasse seg profflivet, gjøre det jeg får beskjed om og ta det steg for steg, forklarer Galta, som kommer til å savne miljøet og vennene på Team Coop-ØsterHus:

– Jeg har vært veldig fornøyd med tiden på laget. Alt har vært godt tilrettelagt for utvikling av unge ryttere. Samtidig er det et godt sosialt miljø. Det er den samme gjengen jeg også er sammen med på fritiden, og reisene er som å være på tur med bestekameratene.

Glad sportsdirektør

Selv om laget mister en av sine beste ryttere er sportsdirektør Roy Hegreberg glad for at Fredrik Galta nå får sjansen på et høyere nivå.

– Det er først og fremst fantastisk for Fredrik, men også for laget. Målet er nettopp å utvikle ryttere til å ta steget videre. Det er Fredrik klar til nå. Han har hatt en flott sesong med stor stabilitet. Derfor er proffkontrakten veldig fortjent, sier Roy Hegreberg.

Facebook kommentarer