Vegard Robinson Bugge utestengt i fire måneder

Sharing is caring!

Etter at Vegard Robinson Bugge avga en positiv dopingtest under Tour des Fjords har han vært suspendert. Nå er han formelt utestengt i fire måneder.

bugge tdf

TV 2 melder at det var laget hans, Sparebanken Sør, med Thor Hushovd som eier, som tok initiativet til å utestenge vestfoldrytteren. Etter at den positive testen ble kjent, har han ventet på en avklaring fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Nå har dommen falt.

– Det var ikke overraskende hvis det er riktig at han har fått fire måneder, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til TV 2.

– Nå har han fått en dom. Bugge er en lovende syklist. Det han er tatt for er medisiner han trenger, men han må sørge for å ha papirene i orden, fortsetter sykkelpresidenten.
Lang behandlingstid

Tiedemann Hansen mener behandlingstiden i denne saken har vært altfor lang. Han er også usikker på når utestengelsen trer i kraft.

Når det gjelder Atle Kvålsvoll i Sparebanken Sør, har ikke han vært villig til å kommentere saken. Det har heller ikke Robinson Bugge gjort.

Robinson Bugge er plaget med astma. Han hadde godkjennelse til å bruke en spesiell medisin, men da han gikk tom for denne, gikk han tilbake til en gammel medisin, som han ikke hadde gyldig godkjennelse for. Det var bakgrunnen for at han ble tatt.

Han gjorde en tabbe og brukte gammel medisin han ikke hadde godkjennelse til å bruke.

– Det er helt klart at Robinson Bugge har gjort en feil og ei tabbe. Her er det rett og slett sløvhet som er årsaken til at det er endt med en positiv prøve, sa Kvålsvoll til NTB den dagen den positive prøven ble kjent.

Facebook kommentarer