Fredrik Galta vender hjem

Sharing is caring!

Team Coop-ØsterHus henter en solid forsterkning forut for 2017-sesongen da Fredrik Galta kommer tilbake til laget etter et opphold hos franske Delko Marseille Provence KTM.

galta juni

Fredrik Galta fikk etter en meget sterk 2015-sesong proff-drømmen oppfylt med en to-års kontrakt med det franske prokontinentallaget Delko Marseille Provence KTM. Etter en skades- og sykdomspreget 2016-sesong, som ikke sto mål med forventningene, vender den 23-åringen etter eget ønske tilbake til Team Coop-ØsterHus.

– Dessverre ble profftilværelsen ikke det jeg hadde håpet på – i denne omgang. Jeg har bruk for å finne meg selv og få gang utviklingen min igjen. Heldigvis har Delko-laget forståelse for min situasjon, og jeg er takknemlig for at de gir meg lov til å bryte samarbeidet før tiden og gjøre det som jeg føler er best for meg selv, sier Fredrik Galta.

Galta 2015 02

Fortsatt ambisjoner

Stavangergutten understreker at hjemkomsten til Team Coop-ØsterHus ikke er et farvell til proff-drømmen. Snarere tvert imot.

– En av grunnene til at jeg vender hjem er at jeg fortsatt har ambisjoner. Jeg har bare bruk for å bryte den onde sirkelen og finne gleden ved syklingen for å komme tilbake til det nivået jeg hadde i 2015, hvor jeg følte jeg kunne kjøre med om seieren i stort sett hvert eneste ritt. Da vil det også komme nye sjanser på et høyere nivå, lyder det fra Galta.


Sportsdirektøren gleder seg

benjaminsenSportsdirektør i Team Coop-ØsterHus, Olav Aleksander Benjaminsen, legger ikke skjul på at Galta er en solid forsterkning, og han ser frem til å jobbe sammen med eks-proffen for å få ham tilbake på rett spor.

– Skader og sykdom har gjort at vi i 2016 ikke har sett den Fredrik vi kjenner. Vi vet at han kan prestere på et meget høyt nivå, og jeg synes allerede vi så tendenser til at han var på rette vei under Tour des Fjords tidligere på måneden, sier Benjaminsen.

I løpet av de neste ukene forventer Team Coop-ØsterHus å offentliggjøre flere nyheter om laget for 2017-sesongen.


Fredrik Galta blir proff

Råsterke Fredrik Strand Galta kjørte proffene av hjulet

Fredrik Galta yppet seg mot proffene og nær etappeseier

Galta nære triumf i Portugal

Facebook kommentarer