– Det var noe skitt med Contador

Sharing is caring!

Alberto Contador burde legge opp, mener Oleg Tinkov, som har et anstrengt forhold til spanjolen.

tinkov

Tiden som eier av et profesjonelt sykkellag i ferd med å renne ut for Oleg Tinkov, men det ville ligne den kontroversielle russer dårlig å snike seg ubemerket ut av bakdøra.

Det er da også noe av en avskjedsalutt Tinkoff-eieren sender av sted mot Alberto Contador, som har vært lagets store Tour de France-håp siden daværende lageier Bjarne Riis hentet ham i 2011.

I et intervju med cyclingnews.com blir Oleg Tinkoff spurt om forholdet til lagets andre stjernerytter Peter Sagan, og han benytter anledningen til å gi Contador en overhaling.

– Jeg hadde et mye verre forhold til Contador, men det gravde mediene aldri noe særlig i. I virkeligheten hadde jeg ikke noe forhold til ham.

– Jeg respekterer ham som rytter, men som person appellerte han aldri riktig til mig. Jeg liker ham ikke.

– De fleste ryttere på laget liker ham ikke. Til slutt hadde han et dårlig forhold til nesten alle på sin lille spanske gruppe, sier Oleg Tinkov.

33-årige Alberto Contador hadde en skuffende sesong der han brøt Tour de France og ble nummer fire i Vuelta a España.

Contador blir en haltende and

Det hardt satsende Trek-laget har allikevel gitt ham en kontrakt for de kommende to sesongene, men Tinkov mener at spanjolen burde legge opp omgående.

– Jeg tror han blir en haltende and. Han kommer til å se åndssvak ut. I Vueltaen ble han satt av de fire eller fem beste rytterne, men neste år blir det de 20 bedte.

– Jeg tror ikke han noensinne kommer til å vinne en grand tour igjen, spår Oleg Tinkov.

Team Tinkoff sier farvel med en andreplass på verdensrankingen, og at det ikke ble til en samlet seier skyldes utelukkende Contadors skuffende resultater, mener den avtroppende lageieren.

– Jeg er sur fordi vi ikke vant World Touren fordi han (Contador, red.) enten veltet, var syk eller brøt.

– Han kjørte ikke Lombardia Rundt, og jeg vet ikke, om det var planen at han skulle holde seg borte, men jeg likte det ikke. Det er noe skit. Det burde ikke skje med de pengene han tjener.

– (Alejandro red.) Valverde var syk for tre dager siden, men kjørte allikevel Lombardia Rundt og kom i topp-ti. Det er klasse, sier Oleg Tinkov.

Facebook Comments Box