Froome avviser ny dopingkritikk

Sharing is caring!

Chris Froome er lei av bedyre sin uskyld i kjølevannet på ny dopingmistanke rettet mot ham.

froome tdf 10 2 15

En video med lekket data omkring Chris Froomes (Sky) fysiske praktdemonstrasjon opp til Mont Ventoux i 2013 fikk før 10. etappe av årets Tour de France dopingklokkene til å kime rundt briten igjen.

Tallene i videoen viste en nærmest overmenneskelig fysikk hos Froome, og å ha levert en enda markant maktdemonstrasjon tirsdagen i årets Tour de France sto journalistene klar med spørsmål til den fornyede dopingmistanken.

Men en overbærende Froome forsøkte igjen å bedyre sin uskyld.

– Bevise mer? Hva har jeg ikke gjort? Jeg har hele tiden prøvd å være talsmann for en ren sykkelsport, sier Froome ifølge Velonews.

– Jeg har kommet med forslag om nattlige test til sykkelsportens øverste myndigheter. Jeg har poengtert at det ikke blir testet nok. Hva mer kan en rytter, en ren rytter, gjøre?, spør sammenlagtlederen av Tour de France.

Froome ikke sur

Selv om han er lei av spørsmålene, opptrådte Froome rolig, men han så gjerne at han fikk litt mer respekt.

– Det gjør meg ikke sur. Jeg forstår godt hvor deres (journalistenes, red.) spørsmål kommer fra. Jeg kjenner godt sykkelsportens historie. Men det skal også være et visst nivå av respekt. Jeg har jobbet meget hardt for at komme til der jeg er nå, og det vil jeg ikke la noen ta fra meg, sier han.

Chris Froome vant tirsdagens etappe med et forsprang på vel et minutt til lagkameraten Richie Porte og Movistars Nairo Quintana.

Facebook kommentarer