Makeløse Majka var suveren i Pyreneene

Sharing is caring!

På en dag uten overraskelser blant favorittene viste Rafal Majka forfriskende styrke i fjellene.

Årets andre etappe i Pyreneene var før rittets start sett ut til å være en av de helt store gyserne. Men på grunn av gårsdagens maktdemonstrasjon av Froome & co, ble det ikke endret så mye i sammendraget.

I stedet serverte stortalentet Rafal Majka smaksprøver på sin styrke i årets hittil hardeste fjelletappe som førte rytterne både over Col d’Aspin og Col du Tourmalet. Tinkoff-Saxo-rytteren lå med i en utbrytergruppe med blant annet Thomas Voeckler før han tok sagen i egne hender på stigningen til Tourmalet.

Detter viste Majka ingen svakhetstegn da han som den første krysset toppen av Tourmalet før han kunne kjøre alene i mål i Cauterets. Han nærmeste forfølger var Dan Martin fra Cannondale-Garmin som kom inn et minutt etter polakken.

Nedturen for Astana vil ingen ende ta

Med endringen i rollefordelingen hos Astana hadde man håpet på en etappe der Jakob Fuglsang kunne vise sitt fulle potensiale. Fuglsang lå lenge med Vincenzo Nibali i favorittgruppa, men måtte dessverre trekke seg hen mot slutten og falle tilbake på vei opp til Tourmalet. Fuglsang kom i mål nesten 16 minutter etter Majka.

På de siste kilometerne kunne heller ikke Nibali følge med de andre favorittene til mål, og kom over streken 50 sekunder efter Froome, Quintana og Contador.

Planene for resten av Tour de France for Astanas vedkommende ser nå svart etter at både Nibali og Fuglsang har kjørt seg utenfor topp 10.

Edvald Boasson Hagen prøvde tidlig på etappen å gå i brudd, men ble kjørt inn.

Facebook kommentarer