Froome: – Jeg vil aldri vanære den gule trøya

Sharing is caring!

Chris Froome adresserte den dopingmistanken som i dag henger over alle suksessfulle sykkelryttere.

froome gult tdf 15

Fra sin plass på det høyeste trinnet på podiet lot vinneren av årets Tour de France, briten Chris Froome, fortalte at han ikke – som andre før ham – noensinne vil havne i en situasjon hvor han kaster skam over den gule trøya og det tradisjonsrike etapperittet.

Selv om det aldri har vært håndfaste dopingbeviser mod den kenyansk fødte Team Sky-kapteinen, så har hans suverene kjøring tidligere medført skeptiske blikk fra ikke minst tilskuerne på de franske landeveiene. Under årets ritt har han blant annet blitt spyttet på og har fått kastet urin på seg av tilskuere som ikke tror på at han kjører rent løp.

Kanskje nettopp derfor følte han behov for å slå sin respekt for den gule trøya fast på det franske publikums eget språk.

– Tusen takk til Tour de France. Takk for et godt ritt. Den gule trøya er spesiell. På godt og vondt. Det respekterer jeg. Jeg kjenner dens historie og jeg vil aldri vanære den. Men jeg er stolt over å ha vunnet den, sa han med dårlig skjult henvisning til tidligere tiders ryttere som Lance Armstrong og Bjarne Riis, som har blitt fratatt seieren fordi de i ettertid har innrømmet sine dopingsynder.

Takk til lagkameratene

Også lagkameratene på Team Sky, som rittet gjennom leverte en disiplinert og kontrollert innsats, der til tider laget spenning i rittet, fikk kjærlige ord med på veien av seierherren.

– Takk til laget. Uten dere ville jeg ikke stå her. Min største respekt og takknemlighet til dere. Det er like mye deres trøye som min egen. Takk til alle på Team Sky som har hjulpet. Deres endeløse hjelp og iherdighet er hva som har hjulpet oss gjennom de vanskeligste øyeblikkene i årets Tour de France.

Det var Chris Froomes andre Tour de France-seier. Han vant første gang i 2013, mens han i fjor måtte bryte på grunn av velt.

Facebook kommentarer