Froome slo tilbake mot Contador

Sharing is caring!

Chris Froome vant lørdagens fjelletappe i Andalusia. Han svarte dermed Contador som vant fredag fredag.

frooome sol2

Sykkelsportens imøtesette duell mellom Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Chris Froome (Sky) har fått mye næring allerede i rytteres første duell mot hverandre i år.

Lørdag kjørte Chris Froome fra spanjolen i Vuelta a Andalucia, og Froome sørget for å gjøre det med nøyaktig så mange sekunder at han kunne overta ledertrøya fra Contador.

Før den 202,4 kilometer lange etappen til Alto de Allanadas, som endte med en bratt bakke på 5,4 kilometer, hadde Alberto Contador en ledelse på 27 sekunder til Froome – en ledelse skapt på tredje etappe fredag der briten ikke kunne følge med Tinkoff-Saxo-kapteinen.

Rollene er nå byttet om. Chris Froome leder rittet – et par sekunder foran Contador før søndagens avsluttende etappe.

Det var et angrep to kilometer før målstreken som gjorde forskjellen mellom briten og spanjolen på fjellet med tosifrede stigningsprosenter til slutt.

To sekunders forsprang

Chris Froome og Alberto Contador satt forrest sammen med spanjolene Mikel Nieve, som er lagkamerat med Froome hos Sky, og Benati Inxausti (Movistar).

Froome rykket fra dem alle. Contador var den eneste som kunne gå med briten, men allerede etter 200 meter måtte Contador gi opp og finne sitt eget tempo.

Han var i mål 28 sekunder etter Froome som nå leder rittet med to sekunder ned til Tinkoff-Saxo-kapteinen.

Rittet avsluttes med 170 kilometer søndag.