– Fryktet de var rett bak meg

Sharing is caring!

Sven Erik Bystrøm fikk en perfekt avslutning på sesongen da han tråkket inn til gull i U23-VM fredag.

Fem kilometer før målgang stakk Bystrøm. Ingen kunne true haugesunderen.

– Jeg skjønte det først da jeg snudde meg på oppløpet, 500 meter fra mål. Jeg så meg ikke så mye bak før det. Da fryktet jeg at de var rett bak og at dette ble helt jævlig, men jeg hadde så stor luke at jeg kunne starte feiringen tidlig. Det var utrolig deilig, sa Bystrøm til NTB.

Han sykler for Stavanger, samme klubb som Alexander Kristoff. De to har også samme trener i Stein Ørn. I sommer skrev Bystrøm kontrakt med Kristoffs Katjusja.

– Hva tenker man når en hører «Ja, vi elsker»?

– Det var veldig fint, men jeg følte at ting ikke hadde sunket helt inn da jeg sto på podiet. Det føltes litt rart å stå på podiet under et VM og høre nasjonalsangen. Det synker vel litt mer inn de kommende dagene, sa gullhelten.

Han sto uten seier denne sesongen.

Da han endelig sto øverst etter et ritt, var timingen perfekt.

– Jeg hadde ikke vunnet noe som helst i år. Da ble dette en perfekt avslutning på sesongen, sa Bystrøm.

Han avviser at han var ekstra nervøs med tanke på alt som sto på spill i solfylte Ponferrada fredag.

– Jeg var ikke spesielt nervøs eller fryktet at et VM sto på spill. Jeg kom inn i rittet veldig avslappet.

– Du tenker at det er utrolig deilig (når du krysser målstreken først), men i dag var jeg veldig flink til å koble av og tenke at det «kun» var snakk om et vanlig sykkelløp, sa 22-åringen.

Deretter bar det til utøverhotellet.

– Det blir en liten feiring på hotellet i kveld. Vi blir til mandag. Kanskje får vi feire med de andre på søndagskvelden. Da kan alle rytterne og støtteapparatet på det norske landslaget feire sammen, sa Bystrøm som håper kameraten Kristoff lykkes på søndag.

– Jeg håper seniorene følger opp søndag, var hilsenen.

Norsk sykkelsport er i medvind. Torsdag kom beskjeden fra UCI om at Bergen får arrangere sykkel-VM i 2017. Fredag sikret Bystrøm gullet, mens lagkamerat Kristoffer Skjerping knep bronsen.

Nå satser Sykkel-Norge på trippel søndag. Da skal Kristoff i aksjon på herrenes fellesstart sammen med Edvald Boasson Hagen (toer i 2012) og Lars Petter Nordhaug (nr. 12 i fjor).

Facebook kommentarer