Kwiatkowski vant VM

Sharing is caring!

Michal Kwiatkowski vant søndag VM-gull. De norske kjørte bra og Alexander Krisatoff på sjuendeplassen.

kristoff vm

Polakken Michal Kwiatkowski rykket søndag ettermiddag fra talent til verdensmester da han timet et perfekt angrep og vant VM-gull på landevei etter 254,8 kilometer på veiene rundt den spanske bye Ponferrada.

VM-rittet ble kjørt i regnvær for andre året på rad.

Alexander Kristoff jaget med hovedfeltet like bak, men var sju sekunder for sent ute. Dermed måtte Kristoff ta til takke med en 7. plass.

Michael Valgren, Alessandro De Marchi, Cyril Gautier og Vasil Kiryienka hadde med 20 kilometer igjen en ledelse på ett minutt. Med seks kilometer igjen ble kvartetten innhentet av et gulljagende hovedfelt, og Kwiatkowski benyttet anledningen til å stikke fra.

– Jeg følte meg veldig bra på den siste runden. Jeg bare gikk for seieren og tok noen risikoer da andre fortsatt kalkulerte litt. Det er utrolig. Jeg så på U23-rittet for noen dager siden og så det var mulig å stikke fra. Jeg kan fortsatt ikke tro det, sa Kwiatkowski etter seieren.

De norske rytterne med Alexander Kristoff i spissen var med framme i feltet, og den sterke nordmannen øynet virkelig et håp om en medalje.

Det polske laget tok initiativ til å kjøre inn det første bruddet og satte hele laget i front. Det fikk flere til å stusse.

Det viste seg likevel å bli et perfekt opplegg for den unge polakken. Da bruddet var kjørt inn, begynte de andre nasjonene det taktiske spillet med å angripe, mens 24-åringen satt rolig i hovedfeltet til den siste runden.

– Jeg er virkelig takknemlig for hva lagkameratene mine gjorde for meg. Jeg sa til dem at det ikke var tid til å vente og at vi måtte kontrollere feltet. Det gjorde de, sa polakken som vant nasjonens første VM-gull.

Han angrep på samme måte som Bystrøm gjorde da han vant sitt gull i U23-klassen fredag.

Kristoff hang med

Alle de tre norske syklistene hang med opp den siste bakken, men en gruppe ryttere fikk et lite forsprang til hovedfeltet med Kwiatkowski foran igjen. Den polske rytteren holdt unna for konkurrentene og tok et imponerende gull etter soloutbruddet sitt.

Australske Simon Gerrans tok sølv og spanske Alejandro Valverde tok bronse på hjemmebane, mens danske Matti Breschel havnet på 4.-plass.

Den nye norske sykkelhelten Kristoff vant spurten i hovedfeltet og havnet på en 8.-plass, kun sju sekunder bak den polske gullvinneren. Nordmannen var tydelig irritert da kom i mål.

– Vi hadde en sjanse på toppen, men det ble som jeg fryktet. Det kom en gruppe løs og da gikk det for fort. Det var skuffende, sa Kristoff til Viasat etter målgang.

Rytterne var totalt gjennom 254,8 kilometer fordelt på 14 runder på 18.2 kilometer. I tillegg til Kristoff syklet Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug for Norge